Nike Fuelband
Nike Fuelband

Cu Nike+ Fuelband, pe Făgăraș /Blog

4shop.ro

Pentru cineva care este atent la greutate, la cât consumă și la câte calorii arde, care vrea un gadget “cool” la mână și care dorește să intre într-o comunitate virtuală care are aceleași “aspirații”, Nike+ Fuelband Black Ice e o achizitie mai mult decât interesantă.

Brățara Nike+ Fuelband Black Ice (199 euro) a fost “testată” în condiții “speciale”. Acolo unde nu te aștepți s-o vezi pe mâna cuiva. Pe munte! Poate dacă era lipită de antebraț, noaptea, în Loft sau Bamboo, unde ar putea da startul la o discuție despre mișcare cu mai multe domnișoare interesate, sau într-o sală de fitness, n-ar fi fost ieșită din peisaj. Dar nu, a fost agățată pe mâna dreaptă (indicat pentru un dreptaci) la o tură scurtă, de 3 zile, în Făgăraș, la altitudini ce au variat între 1.000 și 2.331 de metri, pe trasee care uneori au avut înclinări de peste 30%, trasee de drumeție făcute cu un rucsac pe spate, ce nu a depășit 5 kilograme în greutate.

gadgets

  • design-ul futurist, gen Star Trek, și faptul că are opțiunea de ceas pe display-ul retro care se dezvăluie la apăsarea unui buton sunt plusuri.
  • folosind conexiunea wireless sau unul din capetele brățării care poate intra în portul USB al calculatorului, activitatea se poate descărca în contul online unde se pot studia, compara, evalua, datele înregistrate pe mai multe zile.
  • acumulatorul se poate încărca în timp ce brățara stă conectată la calculator.
    calculul caloriilor “consumate” pare la fel de exact/inexact ca la orice gadget, cifrele afișate putând fi folosite orientativ.
  • brățara este incomodă de purtat non-stop, atât ziua cât și noaptea, din cauza “solidității” care o oprește să se muleze pe braț ca o curea de ceas. Pe perioade mai scurte, chiar și câteva ore, nu deranjează.
    distanțele afișate de brățară sunt destul de exacte (după ce au fost comparate cu distanțele de pe Garmin 910XT și cu lungimile traseelor de pe hărțile turistice).

23 Octombrie
Nike+ Fuelband Black Ice – 10.995 pași (steps), transformați în 8,66 km, 752 calorii.
Garmin 910XT – Trekking munte, start la 1.000 m altitudine, din drumul forestier, de la 20 km amonte de Porumbacu de Jos, până la Cabana Negoiu, pe la 1551 m altitudine. Distanța: 5,3 km, calorii: 408, timp: 2 ore și 40 de minute.

23_OCT

24 Octombrie
Nike+ Fuelband Black Ice – 15.390 pași (steps), transformați în 12,12 km, 1.366 calorii.
Garmin 910XT – Trekking munte, start la 1.551 m altitudine, de la Cabana Negoiu, până aproape de creasta munților Făgăraș, la aproximativ 2.300 m, și înapoi. Distanța: 9,7 km, calorii: 2.156, timp: 7 ore și 40 de minute.

24_OCT

25 Octombrie
Nike+ Fuelband Black Ice – 13,725 pași (steps), transformați în 10,8 km, 1.240 calorii.
Garmin 910XT – Trekking munte, start la 1.551 m altitudine, la Cabana Negoiu, până pe vârful Șerbota, la aproximativ 2.331 m, și înapoi. Distanța: 8,69 km, calorii: 760, timp: 6 ore și 40 de minute.

25_OCT

Datele de pe Garmin, ceas folosit doar pe traseele efectuate nu și în restul timpului petrecut pe munte (de aici și diferențele de înregistrare), au fost utilizate doar pentru a aproxima calitatea valorilor înregistrate pe Nike+ Fuelband. Pentru cei implicați până peste cap într-un anumit sport, alergat (șosea, trail sau munte), înot, ciclism sau triatlon, care au nevoie de GPS sau de senzor HR trebuie achizitionat un gadget specializat, dintr-o altă clasă.

negoiu_garmin