Paul Pepene // poză: Florin Glință

Paul Pepene, cea mai bună clasare la schi fond

Paul Pepene a terminat pe locul 18 Cupa Mondială desfășurată în Norvegia la Lillehammer (Skiatlon, 30 de kilometri), cel mai bun rezultat românesc din toate timpurile la schi fond.

Paul Pepene este unul din cei mai buni schiori de fond din România și primul campion mondial. În 2010, la Campionatul Mondial de Juniori (U23) din Germania, Paul a terminat pe primul loc proba de 30 de kilometri urmărire. A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice de Iarnă, iar acum, în Norvegia, a reușit cel mai bun loc al unui român într-o etapă de Cupă Mondială, un loc 18 (1.21.45, la 2 minute 22 de secunde de locul I). ”A fost perfect. Ambele părți au fost ușoare azi. Am mers cu ghetele de clasic toată cursa”, ne-a spus Pepene (foto: Florin Glință). Cursa de skiatlon este de fapt un duatlon care cuprinde 15 kilometri clasic și 15 kilometri liber, la finalul primei probe intrându-se într-o zonă, un culoar, unde se schimbă schiurile și bețele.

pepene-schi-fondÎn acest an, Paul Pepene s-a clasat pe locul 33 la Skiatlon, la Campionatele Mondiale din februarie, iar la Campionatul Mondial de Schi fond pe role a urcat pe locul 4. Schiorul născut în Brașov este și un alergător montan foarte bun, în 2015 reușind un loc doi la Vertical Race Bușteni. În 2013, a câștigat Retezat Trail Race și Semimaraton Brașov (10km) și a venit pe poziția a treia la Vertical Race Bușteni. Altfel, în Suedia, la Ostersund, se desfășoară prima etapă de Cupă Mondială la biatlon. Cea mai bună clasare a reprezentanților României a avut-o George Buta, la proba individuală, clasându-se pe locul 33, ceilalți doi tricolori, Cornel Puchianu și Denis Șerban, terminând pe 89, respectiv 96. ”Sub așteptări. Am ratat mult în poligon”, ne-a spus Șerban, biatlonist care participă uneori și la curse de alergare montană.