Ancuța Bobocel, foto: Kadir Ekinci

Ancuța Bobocel, la a 3-a participare la Jocurile Olimpice

Ancuța Bobocel este din nou la startul celei mai mari competiții din lume. Are un singur gând: să spargă gheața și să se califice într-o finală olimpică. Antrenorul ei, Marin Istrate, crede că se poate.

bobocel-cercuri-olimpice”Am văzut-o la o grupă de handbal. Nu semăna cu celelalte, era extremă și nu se încadra, era mai subțirică. Știi că la handbal fetele sunt mai grăsuțe așa, față de atlete mă refer. Am întrebat-o dacă vrea să vină la atletism și a zis da. S-a ținut de antrenamente, nu mi-a lipsit la niciunul”, își aduce aminte Marin Istrate, antrenorul lui Bobocel, cel care a pregătit-o pe olteancă pe parcursul întregii ei cariere și alături de care a luat medalii la campionatele europene și mondiale de juniori, la europenele de tineret, europenele de cros, la Universiadă și Jocurile Francofoniei, și alături de care s-a calificat de trei ori la Jocurile Olimpice. ”A fost greu, prima dată am pus-o să alerge să vedem ce poate. Era o tură de 550 de metri, nu a putut să termine. Ne-a luat ceva timp să o transform, să treacă de la handbal la atletism. Atletismul e un sport adevărat, handablul e mai mult un joc”, a adăugat Istrate, antrenor care este alături de sportivă la Rio.

ancuta-bobocel-rioÎn decembrie 2015, Bobocel sosea pe locul cinci la Campionatul European de Cros. Detalii, aici!

Prima ediție a Jocurilor Olimpice la care Ancuța Bobocel a fost prezentă a fost Beijing, sportiva terminând cursa din serii după 9.35:31, al 23-lea timp. La patru ani distanță, Ancuța își îmbunătățea ”cronometrul”, la Londra având al 16-lea timp, 9.31:06. ”Sunt bine, m-am antrenat bine. Ce-i drept, era loc și de mai mult și de mai bine, dar programul a fost puțin altfel”, a spus pentru 4run.ro, Bobocel.

La Europene, unde nu am prins finala, a fost o cursă care mi-a lăsat un gol care nu are cum să fie umplut. Trebuie să-mi spăl ”păcatul” la Rio!

bobocel-grup-rio”Trebuie să mă concentrez. O finală e obiectivul meu la JO și apoi, Doamne ajută, o poziție cât mai bună. Trebuie să sparg gheața, pentru că până acum nu am reușit să intru în ultimul act”, a zis Ancuța, adăugând că va recupera timpul petrecut departe de fata ei, de Eva Maria, la întoarcerea în țară.

Despre unele din tatuajele pe care Ancuța și le-a înțepat pe piele, într-un material mai vechi, aici!

”La Rio? După ce a născut și după o perioadă cam lungă în care nu a concurat la obstacole am văzut că are o mică teamă să sară peste. Dacă o să fie atentă, dacă nu mai sunt ezitările înainte de obstacole, atunci cu un nouă-treizeci-și-ceva, timp pe care l-a alergat de atâtea ori în cariera ei, va fi în finală”, este convins Istrate, antrenorul precizând că în pregătire Bobocel face o medie zilnică de 20-24 de kilometri, de obicei efectuând 12 antrenamente pe săptămână. (foto: Kadir Ekinci și Ancuța Bobocel, Facebook)

Ancuța Bobocel (03.10.1987), PB

  • 1.500m: 4.13:20 (2010)
  • 3.000m: 9.10:58 (2007)
  • 3.000m ind: 8.52:86 (2013) / SB – 9.03:06
  • 5.000m: 15.56:00 (2015) / SB – 16.04:81
  • 3.000m obst: 9.25:70 (2012) / SB – 9.40:87