Viorel Pălici a terminat Campionatul Mondial de Alergare Montană – Lungă Distanță pe poziția a 13-a, după ce a alergat cei 42 de kilometri în 4 ore și 29 de secunde. Echipa masculină, Pălici – Zincă – Szabolcs – Bogya, pe locul 8. Denisa Dragomir nu a dus cursa până la capăt, alergătoarea din Pitești revenind după o accidentare.

palici-campionatul-mondial-alergare-montanaViorel Pălici a fost cel mai bine clasat român la Campionatele Mondiale de Alergare Montană – Lungă Distanță, terminând cursa după 4 ore și 29 de secunde, pe locul 13. Traseul a avut lungimea unui maraton clasic, 42 de kilometri și 195 de metri, dar cu 2.800 de metri diferență de nivel pozitivă și negativă, cel mai înalt vârf pe care s-a urcat fiind Cez Suho, 1.760 de metri. Al doilea ”tricolor”, locul 22, a venit Gyorgy Szabolcs, cronometrul arătând 4 ore, 12 minute și 58 de secunde. Supărat de o problemă la genunchi, în urma unei accidentări în timpul unei curse de orientare, Ionuț Zincă a sosit al treilea din echipa României, poziția a 27-a în clasament, după 4 ore, 16 minute și 45 de secunde. Cel de-al patrulea alergător din lot, Tamas Bogya, a terminat cursa în 4 ore, 22 de minute și 23 de secunde, pe locul 34. Echipa României a intrat în top 10, pe locul 8.

”Acum o luna, cu 5 zile înainte de Campionatul European de Orientare am suferit o întindere de ligamente încrucișate. Cum disciplinele pe care le practic eu nu se numesc fotbal am considerat ca e mai bine să risc și să «continui pe durere» decât să fac pauză și să pierd tot. Din pacate, ambele competitii au fost un dezastru. La Mondiale genunchiul a rezistat doar 15 km, adica prima urcare, pe coborare am început să sufăr. Am decis să termin cursa pentru echipă. Mulțumesc colegilor mei de suferință și scuze pentru rezultatul obținut”, a precizat Ionuț Zincă. (foto: Cristina Dascal, Fabiomenblog & World Mountain Running Association)