TDS, în doliu. Un alergător ceh a murit pe traseu, cursa a fost parțial oprită

După miezul nopții, la 00.25, organizatorii Ultra Trail du Mont Blanc au fost anunțați că un alergător a suferit un accident grav pe coborârea de la Passeur de Pralognan, la kilometrul 63. Cehul alerga TDS, a doua cursă ca lungime din cadrul UTMB (145 km cu + 9.100 metri diferență de nivel pozitivă).

Corespondență din Chamonix, Franța

Startul la Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS) a fost dat marți la amiază (15.30), în Courmayeur, Italia, în cursă plecând peste 1.500 de alergători, printre ei și câțiva români. Totul a decurs normal, ca de fiecare dată, chiar dacă vremea noaptea pe munte nu a fost prietenoasă, până la 00.25, atunci când organizatorii au fost anunțați că a avut loc un accident la kilometrul 63. Un participant din Cehia a alunecat și a căzut rănindu-se grav. S-a intervenit cu un elicopter, dar alergătorul nu a mai putut fi salvat. 293 din cei care plecaseră în cursă trecuseră deja de locul accidentului fiind lăsați să se ducă spre finiș, ceilalți, peste 1.200 de alergători, fiind opriți la punctul Passeur de Pralognan și trimiși spre baza muntelui, spre Bourg Saint-Maurice, pentru a fi luați de autobuze și aduși în Chamonix, la linia de final.

Doar podiumul masculin se cunoaște în acest moment: Erik Krogvig (18.49.58), Benoit Girondel (18.59.19) și Arthur Joyeux-Bouillon (19.34.38). Vom anunța și primele trei fete pe măsură ce sportivele vor ajunge la finiș.

Foto: Franck Donouau, Franck Oddoux – UTMB