Președintele Federației de Atletism din Rusia, Dimitri Shlyakhtin, a anunțat că sportivii săi vor fi primiți la Campionatul European de Atletism (sală) pe baza unor aplicații personale.

”Așteptăm noile criterii de «admitere»”, a precizat oficialul rus pentru agenția TASS, făcând referire la competiția ce va avea loc la Belgrad între 3 și 5 martie. Anul trecut, pe baza unei investigații a unei comisii independente a WADA, IAAF a suspendat forul rus, atleții nemaiputând luat parte la nicio competițiie internațională. Între timp, Duma de la Moscova a ratificat o noua lege anti-doping care prevede, printre altele, că doctorii, antrenorii și alți specialiști care se fac responsabili de faptul că sportivii iau substanțe interzise vor fi amendați cu până la 15.000 de euro, vor primi o posibilă pedeapsă cu închisoarea de până la 1 an și o ”retragere” din viața sportivă de până la 4 ani.

40 de atleți ruși, compensați că nu au fost primiți la Rio

67 de atleți ruși nu au fost lăsați să participe la Jocurile Olimpice de la Rio, 42 dintre ei urmând să primescă compensații în bani de la guvern pentru că li s-a interzis accesul în Brazilia. ”Vor fi sume diferite, în funcție de șansele pe care le-ar fi avut la medalii”, a precizat Dimitri Shlyakhtin.