Robert Hajnal podium

Robert Hajnal și ziua de după locul doi de la Ultra Trail du Mont Blanc

Robert Hajnal a petrecut ziua de după performanța de la Chamonix dând interviuri presei de specialitate din toată lumea, USA, Japonia, China, Franța sau Spania, și a vorbit cu 4run.ro despre cum se simte la 15 ore după ce a trecut al doilea linia de finiș de la Ultra Trail du Mont Blanc.

Știri UTMB / Columbia Sportswear

Robert Hajnal a devenit unul dintre cei mai buni ultramaratoniști din lume după ce a terminat Ultra Trail du Mont Blanc, un eveniment care poate fi numit Jocurile Olimpice ale alergării montane, pe locul doi. ”Nici prin gând nu îmi trecea că voi termina așa sus în clasament. Speram, visam, doar la un loc printre primii zece sportivi. Poziția a doua a fost o surpriză!”, a declarat ultramaratonistul din Petroșani, acum rezident în Brașov.

La o zi după istovitoarea corvoadă, Hajnal se mișcă cu greu, ca un pinguin pe uscat, urcă scările încet, apăsat. ”Am dormit doar 5 ore. Mă dor mușchii foarte tare, e nasol și doar dacă mă atingi cu degetul”, ne spune alergătorul. Cum a petrecut cei 171 de kilometri ai cursei? ”După kilometru 100, când am observat că treceam de favoriți, mi-am dat seama că va fi bine. Am avut puține probleme pe la kilometru 80. Am vomitat! Nu știu de ce, poate de la efort, poate de la altitudine, pentru că eram la peste 2.000 de metri. Dar mi-am revenit destul de repede. Când mi s-a spus că sunt pe ”doi”, mi-au zis voluntarii de pe traseu, am încercat să-l ajung pe francezul de pe prima poziție, pe Xavier Thevenard, dar aflând că avea peste 20 de minute în fața mea, eram pe la kilometru 140, am decis să fac tot posibilul să nu fiu prins de cel care era în spatele meu”, povestește Hajnal, care are unele unghii de la picioare de culoarea păcurei, una dintre ele fiind aproape gata să cadă (lucru destul de normal de altfel pentru astfel de sportivi). ”Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns la cazare a fost să beau niște bere. Rece! A fost foarte bună! Am făcut asta cu spaniolul de pe locul 3, Jordi Gamito. Am descoperit că stăm în același hotel după cursă”, a conchis ardeleanul.Alături de el, Alexandra, prietena lui. ”S-a tot foit în timpul nopții. Am stat la distanță de el, că nici nu puteai să-l atingi”, ne spune zâmbind Andra, în timp ce pe lângă noi trece Tom Evans, câștigătorul de la CCC, britanicul antrenându-se pentru o perioadă cu Robert și cu Radu Milea în Portugalia. ”Omul, tu ești superstarul! Super!”, îi zice lui Hajnal, Evans. După prezentarea câștigătorilor de la CCC și UTMB, sportivii au au plecat spre zona de start, unde au fost premiați pentru performanțele lor și au urcat pe scena ridicată special pentru acest moment.

Foto: Andra Panduru, © 4run.ro & Laurent Salino, © UTMB