Robert Hajnal a terminat pe poziția a 5-a ultramaratonul Ultra-Trail Cape Town, un concurs de 100 de kilometri și 4.300 de metri diferență de nivel pozitivă, și a rămas cel mai bine clasat român din Ultra Trail World Tour.

Cei mai buni ultramaratoniști montani din România, Robert Hajnal și Radu Milea, au participat împreună la ultima cursă din Ultra-Trail World Tour a anului (categoria Challenger), UTWT fiind cel mai important circuit de ultramaraton montan din lume. Înainte de startul Ultra-Trail Cape Town, Robert Hajnal era cel mai bine clasat român (locul 50), după ce a adunat, în 2017, 793 de puncte din 2 curse, una dintre ele terminând-o pe locul 5 – Lavaredo Ultra Trail cu 685 de puncte, iar Radu Milea îl urma, pe 66, cu 686 de puncte, 372 de puncte de la Eiger Ultra Trail (locul 11) și 314 puncte pentru locul 3 de la Cappadocia Ultra Trail.

Radu Milea a avut probleme încă din prima parte a cursei și a fost nevoit să abandoneze înainte de borna care arăta 35 de kilometri. ”Nu a fost «ziua mea», practic ultima lună nu a fost a mea. Am ascuns cât am putut asta și am sperat că organismul mă va ajuta, dar nu a făcut-o. De la km 15 a dat toate semnalele și durerile posibile așa că am înțeles repede ce vrea să spună. Nu e o drama ci o experiență din care am învățat că oricât de puternice sunt mintea și sufletul, e nevoie și de restul corpului să duci la capăt la nivel ridicat un ultra. Obosit și supraantrenat nu e o combinație simpatică!”, a transmis Radu prin intermediul paginei lui de Facebook.

Hajnal a început ”rezervat”, accelerând odată cu trecerea kilometrilor, după borna 60 ajungând pe poziția a 7-a. Chiar dacă a picat  ușor în clasament în următorii 20 de kilometri, a recuperat în ultima parte și a terminat cursa pe 5 (10.28.42), loc ce îi aduce 274 de puncte. Cum clasamentul UTWT se face în funcție de cele mai bune 2 rezultate ale anului, atunci Robert va avea acum mai multe puncte, lângă cele 685 de la Lavaredo Ultra Trail, adăugându-se acestea 274, punctele de la Transgrancanaria, 108, fiind scoase din ecuație. Rămâne să vedem după actualizarea clasamentului final și ce poziție va ocupa sportivul din Brașov (poate ajunge chiar pe locul 37).