O cursă în care și-a pus mari speranțe, dar a fost nevoit să abandoneze

Raul Butaci a alergat cursa de 101 kilometri din cadrul UTMB, CCC-ul, dar a fost nevoit să renunțe după 70 de kilometri parcurși și 4.400 de metri diferență de nivel.

Raul Butaci ar fi putut ajunge în primii 20 de alergători la CCC, el își dorea chiar un top 10, dar din păcate pentru el nu a putut duce cursa până la final. A renunțat după 70 de kilometri, din cauza unor crampe apărute parcă de nicăieri. ”Nu a fost una din zilele mele bune, dar o să îmi rămână în memorie toată viața. A fost foarte greu să i-au decizia de a abandona pentru că era o cursă în care aveam puse multe speranțe, dar a fost necesar să spun stop pentru că nu puteam fugi din cauza crampelor”, ne-a spus românul rezident în Catalonia. ”Am început cursa foarte bine, mă simțeam perfect, am ajuns la primul punct de control cu 10 minute mai repede decât aveam programat, dar fugeam comod. Am simțit primele simptome de crampe și picioare obosite la coborârea la Fouly, dar totuși mergeam bine. Mi-am dat seama că ceva nu merge bine la urcare la Champex, am și pierdut mult timp, acolo au început crampele din ce în ce mai tari, chiar și la degetele de la mâini aveam crampe”, a continuat să explice Raul.

”La Champex, am încercat să mănânc și să mă refac un pic, dar lucrurile nu mergeau bine. Am hotărât totuși să ies și să văd dacă mă pot recupera, am făcut urcarea normal, dar când am început să cobor la Trient era aproape imposibil să fug. Cu greu am ajuns la Trient și acolo am hotărât să mă opresc”, a adăugat Butaci.

foto: Andra Panduru