Leo Mitrica ultra 2019

Leonard Mitrica, campion național de ultra: ”Încă 2 curse și apoi Mondialul”

Leonard Mitrica a devenit campion național de ultramaraton montan (distanța de 53 de kilometri), titlu ce i-a adus și o calificare la Mondialul de Ultra, competiție cu un traseu de 44 de kilometri.

”De pe la kilometrul 34 s-a spart gașca, eram eu, Zincă, Damian și Pălici. Eram pe urcare. M-am ținut după Zincă până la sfârșitul urcării, apoi de la kilometrul 39, unde era un punct de alimentare, am început să prind avans”, explică Mitrica, pentru 4run.ro, momentele cheie ale cursei de la Șuncuius, campionatul național desfășurându-se în cadrul Primavera Trail Race. ”Mi-a fost greu pe ultimii 10 kilometri, chiar dacă mi-am păstrat resursele pentru ultima bucată”, adaugă Leonard, sportivul antrenat de Ionuț Gălițeanu având cea mai lungă alergare în perioada de pregătire de 35 de kilometri cu +1.600 m deiferență pozitivă de nivel (vezi captură Strava).”Iarna asta am pus mult accent pe viteză. Nu prea aveam încotro, dar văd că mi-a prins bine. La Mondiale (n.n. – 8 iunie) o să fie o distanță pe care eu mă simt mai bine, cu un profil mai alergabil. Până atunci, mai am 2 curse, Iași în Trail și EcoRun, și cred că merg și în cantonament în Piatra Arsă”, a adăugat atletul născut la Iași.

Povestea lui, aici.

Top 3 baieți CN Alergare Montană Ultramaraton (53k, +2.230m)

  1. Leonard Mitrica – 4.34.31
  2. Bogdan Damian – 4.38.12
  3. Ionuț Zincă – 4.49.34

Așa cum poate era de așteptat, Ingrid Mutter a devenit campioană națională și la ultramaraton montan, ea fiind prima și la CN de Alergare Montană Lungă Distanță. ”Sunt foarte fericită pentru acest rezultat. Performanța o voi putea aprecia în funcție de Campionatul Mondial din iunie”, a declarat brașoveanca pentru pagina de Facebook a fubyshop.ro.

Top 3 fete CN Alergare Montană Ultramaraton (53k, +2.230m)

  1. Ingrid Mutter – 5.48.01
  2. Viorica Mălai – 6.02.54
  3. Crina Buzgan – 6.26.56

foto: Leonard Mitrica, Facebook