Spre laborator!

Laboratorul anti-doping București, suspendat

Laboratorul antidoping de la București a fost suspendat provizoriu, din cauza unei neconformități su standardul internațional pentru laboratoare (ISL), a anunțat WADA.

Suspendarea a intrat în vigoare începând cu 29 noiembrie și interzice laboratorului de la București să desfășoare orice activități antidoping, inclusiv analiza probelor de urină și sânge, a precizat forul mondial. Sancțiunea va fi menținută pe durata procedurilor disciplinare care vor fi efectuate de către o comisie independentă, care va face o recomandare către președintele Comitetului Executiv al agenției mondiale cu privire la acreditarea laboratorului.

Pe durata suspendării, probele care nu au fost analizate de laborator vor trebui trimise la alte laboratoare acreditate, pentru ”a asigura analize de calitate și a păstra astfel” încrederea sportivilor în acest proces și în sistemul antidoping. Laboratorul de la București este al cincilea laborator suspendat de Agenția Mondială Antidoping după cele de la Bogota, Ciudad de Mexico, Lisabona și Paris. (foto: Marian Burlacu)

Altfel, încă două atlete din Rusia au fost depistate pozitiv după reanalizarea probelor de la Jocurile Olimpice de la Londra, 2012. Este vorba despre Iulia Gușina, medaliată cu argint cu ștafeta de 4×400 m și clasată pe locul 15 în proba de 400 m, și Anna Nazarova, care s-a clasat pe locul 5 în concursul de săritură în lungime.