Răzvan Ilie este component al echipei SportGuru - BCR Racing Team

La 48 de ani, cel mai bun român la CE de triatlon

Răzvan Ilie a confirmat și la Europenele de Triatlon pe distanță medie (half IronMan – 1,9 km înot, 90 km ciclism și 21,1 km alergare) că este printre cei mai buni triatloniști români, chiar dacă are 48 de ani. Sportivul bucureștean a terminat competiția pe locul 22, la categorie.

romania-la-triatlon-distanta-medieÎn decembrie, Răzvan Ilie, component al echipei SportGuru – BCR Racing Team, împlinește 49 de ani. În România, la categoria lui de vârstă nu are concurent la competițiile de triatlon pe distanță olimpică, terminând de obicei în top 10 și la general. Alături de alți trei români, printre care și prietenul și partenerul lui de antrenament, Bogdan Mihai Ioniță, Răzvan Ilie a luat parte la Campionatul European de Triatlon pe distanță medie, Walchsee Challenge, o competiție ce s-a desfășurat în Alpi, în Austria (eveniment atât pentru Elite, pentru categorii de vârstă, cât și pentru amatori). A terminat pe locul 22 la categoria lui de vârstă (4.48.01 – 30.35, 2.38.24, 1.38.58), locul 184 din 547 de participanți la proba masculină, primul ”tricolor”. Răzvan Ene a sosit al 24 la categorie, locul 213 la general (4.53.17), Liviu Dan Zburătură, pe 39 la categorie, locul 252 la general (5.01.10), iar Bogdan Ioniță, locul 53 la categorie, locul 390 la general (5.33.30).

A mers 6 luni cu cârje după o accidentare

Răzvan face sport din liceu. A început cu jogging, atunci când nimeni nu alerga pe nicăieri, când, așa cum spune chiar el, ”erai ca prostul, singur prin parc”! 🙂 Când nu fugea, mergea la piscină unde înota 40-50 de minute. Când nu făcea nici alergare, nici înot, ”trăgea de fiare”. A făcut culturism mai bine de 25 de ani. Răzvan a luat mai în serios alergarea după Revoluție, strângând informații despre cum să se antreneze de pe net. A făcut trecerea spre triatlon după ce a luat parte la un concurs care a avut loc la lacul Sfânta Ana. Sportivii preferați sunt neamțul Jan Frodeno și elvețianca Daniela Ryf. Triatloniști, amândoi. Cea mai urâtă accidentare de care a suferit l-a făcut să meargă 6 luni cu cârje. A făcut simultan fractură de stres, ligamente încrucișate și menisc. (foto: SportGuru.ro & Bogdan Mihai Ioniță)

UPDATE!

La triatlonul de la Podersdorf, Ana Mega a doborât recordul național pe distanța Ironman (3,8 km înot, 180 km ciclism și 42,2 km alergare), terminând cursa în 11 ore, 23 de minute și 49 de secunde.

Altfel, în timp ce în Austria avea loc Campionatul European de triatlon pe distanță medie, în Australia se disputa Campionatul Mondial Ironman 70.3, acolo unde a participat și Mihai Vigariu. Românul a terminat pe locul 67 la categoria de vârstă, 242 la general. ”Este cursa în care am executat cel mai bine strategia de nutriție și ritm (pace) la fiecare proba în parte, doar că alergarea este în continuare punctul slab”, a scris sportivul pe pagina personală de Facebook.