Robert Hajnal pare un tip calculat, atent la cele mai mici detalii, planificator înnăscut, calitățile acestea fiind foarte importante în curse de lungă distanță a căror parcurgere necesită peste 10 sau 15 ore. Și nu numai nutriția și hidratarea contează, ci și echipamentul. Să vedem ce a purtat Robert Hajnal timp de aproape 22 de ore, cât i-a luat să parcurgă cei peste 170 de kilometri de la Ultra Trail du Mont Blanc.

Știri UTMB / Columbia Sportswear

Altra Olympus 3.0 – pantofi

I-a primit de la infinityrun.ro, ajungând la el cu 3 zile înainte de startul UTMB. Da, ați auzit bine, cu 3 zile înainte. A făcut o scurtă alergare încălțat în ei, alături de prietena lui Alexandra, și a decis că sunt buni, că se simte bine și că îi va folosi pe tot parcursul cursei. Asta a și făcut!

CEP România – îmbrăcăminte

Cum Robert Hajnal e sponsorizat de quantumsport.ro, o mare parte din echipament a venit de la acest magazin. Chiloții, șosetele, bluza de corp, foița de vânt, bandana sau bluza folosită ca un al doilea strat de îmbrăcăminte au fost toate CEP România. Robert nu a schimbat niciodată în timpul alergării piesele de îmbrăcăminte pe care le-a utilizat (”chiloții îi am și acum pe mine”, glumește la 3 zile de la finalul cursei), mai puțin ”al doilea strat” și bandana pe care nu le-a folosit deloc.

The North Face – îmbrăcăminte

Cum sportivul din Valea Jiului a suferit de frig în 2017, când nici nu a reușit să termine cursa, de data asta a fost foarte atent la aceste detalii, condițiile fiind la fel și în 2018. Pantalonii lungi, retro cum chiar el îi numea, geaca de ploaie, pe care a avut-o pe el la start și între Courmayeur și La Fouly, mănușile impermeabile și un polar pentru a rezista mai bine la frig, pe care l-a purtat noaptea (foto noaptea: Pascal Tournaire, UTMB), au fost marca The North Face (allmountain.ro).

Robert HajnalSalomon: rucsac

Rucsacul, care a fost personalizat cu steagul României pe spate înainte de Campionatul Mondial de la Penyagolosa, când Hajnal a terminat pe poziția a 15-a, și paharul de apă, un accesoriu obligatoriu la UTMB, au fost marca Salomon (salomon.ro).

Black Diamond și Mountain King: bețe

Robert a plecat de la start cu bețe Black Diamond, dar le-a schimbat pentru că nu se mai deschideau. A folosit apoi Mountain King.

Black Diamond: frontală

Pentru perioada de noapte, UTMB având o parte din traseu pe care alergătorii o traversează urmăriți de lună, startul din Chamonix fiind la 18.00, Robert a folosit o frontală Black Diamond, cu baterii (nu a fost nevoit să le schimbe).

Garmin Fenix 5X: ceas

Ceasul nu a fost folosit în această cursă, Robert neavând la el baterie externă pentru a-l încărca pe parcurs și pentru că nu a crezut că va ține să înregistreze toată cursa, a renunțat să-i mai dea drumul la start. 🙂

foto: Andra Panduru, 4run.ro