Născută la Turburea, în Gorj, dar cu reşedința la Boulder, Colorado, la peste 1.200 de metri altitudine, undeva pe lângă Munţii Stâncoşi, în SUA, Constantina Diță a făcut o scurtă vizită în România. Pentru două nunți, pentru cei 100 de ani de la înființarea Federației Române de Atletism, pentru a respira puţin aer românesc.

Jovială, cu un accent “cool” de yankeu, Puşa a dat chiar şi un mic sfat pentru maratoniştii amatori: “Pentru a termina cursa fără probleme şi cu timpi buni sunt necesari peste 60 de kilometri pe săptămână de alergare”.

Despre oltencele maratoniste (Constantina Diţă şi Lidia Şimon din Gorj, Aurica Buia, Cristina Pomacu, Luminiţa Talpoş şi Nuţa Olaru din Dolj): Cele mai bune maratoniste din România provin de la vest de Olt. Cred că de la acel binecunoscut “Fugi muică!” ni se trage la toate. (zâmbeşte)

Despre Marius Ionescu: A făcut trecerea foarte bine de la cursele de 5 şi 10 kilometri la cele de maraton. Are 27 de ani şi cred că vom mai auzi de el. Are potential şi va face o figură frumoasă de aici încolo! Şi este tot din Oltenia, din Dolj. (zâmbeşte)

Despre viitor: Vreau foarte mult să mai particip la competiţii. Sunt în stare. Dar vom vedea când şi unde va fi următoarea cursă. (În februarie 2013, după o vacanţă de iarnă în care a învăţat să schieze, Puşa declara că a început pregătirea dar fără să stabilească un program clar pentru 2013)

Despre alergătorii amatori: Mă bucur foarte mult să văd oameni care aleargă, care vor să-şi depăşească limitele, care vor să termine o cursă atât de grea cum este maratonul. Important este să poţi duce la final această cursă, să treci de toate barierele şi să o termini.

Despre banii restanţi de la Dinamo: Guvernul a semnat actele pentru ca noi să ne primim sumele restante de la Olimpiada Beijing dar cred că va mai dura mai bine de două luni până ne vor intra banii în cont. (La începutul anului 2013 sumele datorate de clubul din Ştefan cel Mare au fost date sportivilor)

Despre salonul de coafură Stil (lângă stația de metrou Iancului): Am venit în ţară pentru două nunţi, la una am fost naşă, şi pentru că sunt invitata Federaţiei Române de Atletism, care împlineşte 100 de ani. Pentru fiecare prilej trebuia să trec pe la coafor. Am venit la cel al Irinei (n.r. – sora şi în acelasi timp antrenoarea Constantinei Diţă) şi m-am aranjat. Arăt bine, nu?