Claudia Bobocea, la 40 se sutimi de recordul personal

4shop.ro

Claudia Bobocea s-a clasat pe locul al doilea în proba de 1.500 m la reuniunea de la Marsilia, etapă din World Athletics Continental Tour.

Claudia Bobocea, sportivă legitimată la CSA Steaua, a reuşit o evoluţie foarte bună la prima sa cursă de la debutul pandemiei de coronavirus, eleva antrenorului Valentin Anghel fiind înregistrată cu timpul de 4.02:67. În timp ce pe primul loc s-a clasat britanica Jemma Reekie, 4.02:20, pe poziția a treia a sosit Marusa Mismas, 4.03:05. Slovena este deținătoarea unui record pe distanța de 2.000 de metri obstacole, o distanță atipică pentru o senioare, în plus cursa având loc în sală. La începutul anului, în Franța, Marusa alergase 5.47:79.

”A fost o primă cursă în acest sezon, iar timpul reuşit a fost la doar 40 de sutimi de recordul personal. Rezultatul muncii mele prinde contur şi vreau să le mulţumesc celor care au avut încredere în mine şi antrenorului meu. Mă bucur că am reconfirmat baremul pentru Jocurile Olimpice, deşi în această perioadă nu se iau în considerare rezultatele pentru Tokyo, şi doresc să îmi îmbunătăţesc perfomanţa la următoarele concursuri”, a declarat Claudia Bobocea pentru site-ul fra.ro (n.n. – recordul personal al Claudiei este 4.02:27, realizat pe 20 iulie 2019).