Anamaria Ioniță, la Campionatul European / foto: Kadir Ekinci
Anamaria Ioniță, la Campionatul European / foto: Kadir Ekinci

Au comis-o din nou! Au greșit cronometrarea!

Încă o greșeală de cronometrare într-un concurs de atletism din România, de data asta la Campionatul Național. A fost nevoie de depunerea unei contestații pentru a fi îndreptată eroarea și a fi stabilit adevăratul podium.

Campionatul Național de Atletism din 2016 s-a desfășurat pe tartanul de la Cluj. Dintre atleții care aleargă pe pistă, doar Ancuța Bobocel reușise să ia două medalii de aur, atât la proba ei, 3.000 de metri obstacole, cât și la 5.000 de metri. Cel puțin acestea au fost rezultatele oficiale. Care au rămas în picioare 2 zile. Apoi, am aflat că Anamaria Ioniță, în afară de titlul de la 400 de metri l-a luat și pe cel de la 200 de metri.

clasament-bunUnde a fost problema? La proba de 200 de metri! Au fost trei serii, rezultatul final fiind: Roxana Ene – 24:60, Ștefania Viscun – 25:11 și Anamaria Ioniță – 25:22. Podium fals, greșit, eronat! Aflată pe margine, antrenoarea lui Bianca Răzor, Ana Ille, cronometra, pentru ea, așa cum o face mereu, să vadă în cât timp se aleargă. Și primele trei locuri ale primei serii aveau timpi de sub 25 de secunde. Arbitrii, de asemenea, luaseră și ei alți timpi, tot sub 25 de secunde. Anamaria Ioniță a decis să facă contestație. A plătit taxa de 300 de lei pentru a vedea foto-finișul (fotografia de finiș la competițiile internaționale se poate vedea pe site-urile oficiale – gratis!), s-au cronometrat timpii pe înregistrare și, până la urmă, greșeala a fost recunoscută! ”Mă bucur că într-un final s-a rezolvat și avem rezultatele reale”, ne-a spus componenta ștafetei de 4×400 de metri care va participa la Rio, brăileanca Anamaria Ioniță.

Noul clasament, cel real: Anamaria Ioniță – 24:31, Anamaria Nesteriuc – 24:52, Roxana Ene – 24:60!

Neregulile de cronometrare din cadrul campionatelor de la Cluj Napoca aduc aminte de cele de la Internaționalele României, unde a fost ”implicată” ștafeta de 4x100m băieți. Ioan Pițigoi, Doru Teofilescu, Petre Rezmiveș și Marian Câmpeanu au terminat cursa în 38:22, timp ce era al treilea al sezonului la nivel mondial, după SUA și Jamaica, și în același timp record național!!! După o întrunire a comisiei tehnice a FRA, s-a decis ca rezultatul să nu fie omologat.

UPDATE – Ana Ille ne-a transmis că nu a făcut cronometrări pentru că a fost secretară de concurs și regulamentul nu-i permite. ”Au cronometrat colegii mei care erau desemnați să facă asta și în care am mare încredere că fac bine ceea ce fac”, a spus antrenoarea lui Bianca Răzor.