Andrew Lesuuda // foto: Lesley Martin, bournemouth.ac.uk
Andrew Lesuuda // foto: Lesley Martin, bournemouth.ac.uk

Andrew Lesuuda vine să bată recordul cursei

4shop.ro

Lista cu sportivii profesioniști care vor alerga la semi-maratonul Bucuresti a fost definitivată, unul dintre kenyenii invitați la start declarând că vine la București să bată recordul cursei și să ia bonusul de 1.000 de euro pus la bătaie de organizatori.

Favoriții probei de semi-maraton sunt kenyenii Nicholas Kirui, Andrew Lesuuda (P.B – 1:02:21), Japheth Kanda și Kipkoech Maritim și fetele Mary Naali (Tanzania) și Selem Alebachew (Etiopia). Recordul cursei stabilit de Charles Maina, 1.02.17, este în pericol, unul dintre favoriți, atletul de 22 de ani care se antrenează la baza de altitudine a sportivilor africani, Iten, Andrew Lesuuda, declarând că vine la București cu gânduri mari. „Vin să fac o impresie frumoasă și să atac recordul competiției. Prestația mea va depinde de vreme, de adversarii mei și de cum mă trezesc în acea zi”, a spus atletul care pe 17 martie 2013 a câștigat cursa de 21,097 km de la Reading, Anglia, cu 1:04:15. Altfel, atleții români au spus în mare parte pas cursei de pe 19 mai pentru că vor lua start fie la Campionatul Național Universitar (18-19 mai) fie la prima etapă a Campionatului Național de Atletism (24-25 mai). „O să am curse în perioada asta la 3.000m obstacole”, a spus câștigătoarea probei de semi-maraton de la Maratonul București, sportiva de 25 de ani, Ancuța Bobocel (1.13.20).

O cântăreață pe șosea

Fosta solistă a formației dance DJ Project, Ellie White (29 ani), va alerga semi-maratonul pentru a strânge bani pentru organizația Hospice. Același lucru îl va face și Andrei Roșu, bucureșteanul care a ajuns în Cartea Recordurilor după ce a finalizat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente și primul roman care a terminat un Dublu Ultra Triatlon (Florida). „De la Hospice o să fim 150 de persoane”, a precizat Roșu, fost cântăreț și el, component al trupei Gaz pe Foc alături de Lucian Viziru.