Gaolingong 2020

Alergarea în China, pe orice suprafață, ”închisă” de coronavirus

4shop.ro

Gaoligong, cursă organizată de francezii de la UTMB, va fi amânată din cauza epidemiei cu coronavirus. După ce World Athletics a făcut același lucru cu Campionatul Mondial de Sală de la Nanjing (trebuia să aibă loc între 13 și 15 martie), tot mai multe curse sunt afectate de virusul ucigaș.

Între 13 și 15 martie, Campionatul Mondial de Sală trebuia să aibă loc la Nanjing în China, dar coronavirusul i-a determinat pe oficialii de la World Athletics să amâne această competiție până în 2021. Gestul lor a fost urmat și de organizatorii UTMB, care trebuia să țină Gaoligong by UTMB între 21 și 23 martie, un ultramaraton ce are loc în munții Gaolingong, masiv aflat la granița cu Myanmar. S-a decis ca noua dată la care să aibă loc cursele de 165, 130, 55, respectiv 35 de kilometri, să fie cel mai probabil între 18 și 20 decembrie. ”Sănătatea participanților, oficialilor, voluntarilor este foarte importantă”, a comentat fondatoarea UTMB, Catherine Poletti.

UTMB-ul și-a prezentat noul afiș

Poate cea mai tare competiție de ultramaraton montan din lume, Ultra Trail du Mont Blanc, eveniment aflat la ediția a 18-a la care participă 10.000 de alergători, și-a prezentat afișul pentru 2020, un afiș realizat de același artist care l-a făcut și pe cel de anul trecut, Matthieu Forichon, de la Des Bosses et Des Bulles. Numărul românilor ce se vor găsi la startul evenimentului din Chamonix este mai mare decât cel de anul trecut, în acest moment fiind acceptați 67 de persoane, 14 la UTMB, 17 la CCC, 20 la TDS, 15 la OCC și 1 la YCC, printre ei și Robert Hajnal, Radu Milea, Andrei Țale, Alin Cîrdei și Carmen Albișteanu.

Câștigătorul de anul trecut de la UTMB, Pau Capell, și-a anunțat și în acest an prezența la evenimentul din Chamonix (24-20 august), urmând mai apoi să participe la ediția a 12-a a Ultra Trail Atlas Toubkal, un ultramaraton de 105 km și 8.000 de metri diferență de nivel ce va avea loc în Maroc între 1 și 5 octombrie. ”Este un teritoriu pe care vreau să-l descopăr. Mă va aștepta un munte extrem, cu teren dur”, a declarat Capell.