Patru atlete din Rusia, printre care și vice-campioana europeană la 800 de metri (2012), Irina Maracheva, au fost suspendate pentru dopaj. Semifondista și mărșăluitoarea Anna Lukyanova vor sta pe bară 2 ani, iar sprintera Yelena Nikulina și semifondista Maria Nikolayeva, câte patru ani.

Lynsey Sharp

Lynsey Sharp

Rusia încearcă să-și spele păcatele și face tot ce spune WADA și IAAF. În urma unei adrese a forului mondial de atletism, Comitetul Olimpic din Rusia a suspendat fără comentarii patru atlete, cel mai important nume fiind cel al vice-campioanei europene la 800 de metri, Irina Maracheva. Rusoaica terminase cursa pe trei, după scoțianca Lynsey Sharp, dar atleta de pe primul loc, tot o rusoaică, a fost depistată pozitiv în 2013 și a pierdut medalia de aur. Britanica a comentat, scurt, pe contul ei de Twitter: ”Mai vă aduceți aminte de acele vremuri când eram singura sportivă curată de pe podium? Frumoase vremuri!”. În cursa disputată la Helsinki, în Finlanda, în calificări, a luat parte și Mirela Lavric, românca terminând cursa în 2.11:61.

Englezii interzic atleții dopați

Federația engleză de atletism (UKA) va interzice accesul sportivilor în echipa Marii Britanii dacă aceștia au fost prinși dopați. ”Vor fi nevoiți să semneze că sunt de acord. Vrei să fii selectat, semnezi! Dacă vei fi găsit vinovat nu mai alergi pentru țară”, a spus președintele UKA, Ed Warner. Oficialul britanic este de părere că Rusia nu trebuie să fie prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio, indiferent de măsurile anti-doping pe care le va implementa în acest an.

Se pare că Adidas a spus adio ”atletismului”

Cel mai mare sponsor al forului mondial de atletism, compania germană de echipament sportiv, Adidas, dorește să întrerupă contractul pe care îl avea cu organizația mondială cu patru ani mai devreme, se pare ca rezultat direct al scandalului de dopaj și corupție în care a fost și este implicată IAAF. Ruptura nu a fost confirmată încă, datele ieșite la lumină putând reprezenta și o strategie a nemților pentru a renegocia contractul. Conform BBC, IAAF ar putea pierde 8 milioane de dolari pe an. Alte companii partenere IAAF: Canon, Toyota, Seiko, TDK, TBS și Mondo.