Simona Staicu
Simona Staicu

Unguroaica Simona Staicu, pe 2 la un ”semi” al vinului

Unguroaica din Băilești – Oltenia, Simona Staicu, calificată în acest moment să reprezinte vecinii de la vest la maratonul olimpic de la Rio, a terminat pe locul doi o cursă de 21 de kilometri desfășurată într-o ”cultură” de viță-de-vie, în Italia.

staicu-cramaRomânca Simona Saicu, atletă sponsorizată de Scott, care reprezintă Ungaria, a terminat Valtellina Wine Trail, o cursă de 21,7 kilometri cu 780 de metri diferență pozitivă de nivel, desfășurată în vița-de-vie de la Sondrio, Italia (aproape de granița cu Elveția), pe poziția a doua, cu timpul de 1.50.56, la 12 minute de britanica Emmie Collinge. Chiar dacă este calificată în acest moment pentru Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a alergat 2.41.48, sportiva din Băilești va mai fugi încă un maraton pentru a fi sigură că rămâne în lotul maghiar, având acum al treilea barem. ”Trebuie să mă pregătesc să alerg sub 2.40 ca să fiu sigură că particip. Încă nu știu unde voi fugi pentru asta”, ne-a spus Simona. (poze: valtellinawinetrail.com)

Povestea Simonei Staicu, studentă la Facultatea de Filologie, secția Română-Engleză, la Universitatea din Budapesta, a fost făcută de 4run.ro în septembrie anul trecut, pe când atleta se afla în cantonament la Piatra Arsă. O puteți citi AICI!