I..AȘI în Trail​ / foto: Sorin Untu

I..AȘI în Trail​, ediția a doua, pe 9 aprilie

I..AȘI în Trail​, primul concurs de trail running din Moldova extracarpatică, este o competiție de alergare în natură, organizată de Asociația “Mai Bine” în parteneriat cu echipa sportivă de amatori “IA ȘI urcă!”, a cărei a doua ediţie va avea loc duminică 9 aprilie 2017.

Ideea concursului aparține celor din echipa “IA ȘI urcă!” care în cursul antrenamentelor efectuate în zonă, pentru competiţiile montane de trail running, au observat că aceasta are potențial. Intenţia lor s-a materializat în 2016, odată cu prima ediţie a concursului, la startul căreia s-au aliniat circa 300 de concurenţi de toate vârstele. I..AȘI în Trail are loc în aer liber, traseul desfășurându­-se aproape exclusiv pe poteci și drumuri forestiere din Pădurea Bârnova­-Repedea, din sudul Municipiului Iași.

I..AȘI în Trail​ este una din cele două curse din România, alături de S-KARP UrbanTrail Sinaia (29 aprilie), care au introdus în regulament o secțiune anti-doping. Citește aici.

Zona în care se desfășoară concursul a fost declarată sit de importantă comunitară și se suprapune ariei de protecție specială avifaunistică Pădurea Bârnova și include rezervațiile naturale: Locul fosilifer Dealul Repedea, Poiana cu Schit, Poieni­-Cărbunăriei și Pădurea Pietrosu. Situl reprezintă o arie naturală (păduri de foioase, păduri în tranziție, păsuni, pajiști, terenuri arabile, pâraie tributare văii Bârladului) încadrată în bioregiunea continentală a Podișului Central Moldovenesc; ce adăpostește și conservă o gamă diversă de floră spontană și faună sălbatică.

Despre trasee, aici.

Participanții își pot alege una din cursele la care doresc să participe: cros 6 kilometri sau semimaraton 21 kilometri. Vârsta minimă pentru înscrierea în concurs este de 18 ani la Semimaraton şi 15 ani la Cros. Pentru cei mai mici se va organiza şi Cursa Copiilor, ce se va desfășura în zona de start a curselor pentru adulţi. (foto: Sorin Untu)

Înscrieri online, în limita celor 400 de locuri disponibile (până pe 31 martie), se pot face aici.