Toma Coconea

Toma Coconea, la startul Păltiniș 1000

Toma Coconea, un atlet care participă constant la cele mai dure competiţii sportive care presupun un efort fizic intens cu probe de alergare pe cele mai dificile trasee montane, va concura pe 15 octombrie la Păltiniș 1000.

Toma Coconea este cunoscut și sub numele de “running man”, fiind concurentul care a parcurs cele mai mari distanțe în alergare din cadrul comeptiției Red Bull X-Alps, ani de-a rândul. Recordul său personal se ridică la 130 km alergați într-o singură zi. “Red Bull X-Alps, competiția care mi-a definit cariera, este o cursă în care zborul cu parapanta, dar și alergarea, sunt la fel de importante. Anduranța participanților face diferența atunci când vremea de zbor nu este prielnică. Având în vedere că traseul este în zone muntoase, antrenamentul meu trebuie realizat și în zone cu teren accidentat, în pantă, astfel încât să pot face față oricărei provocări”, a spus Toma Coconea.

toma-coconea-parapantaCursa Păltiniș 1000 se va desfășura pe pârtia de schi Oncești din stațiunea Păltiniș, în județul Sibiu și reprezintă provocarea perfectă pentru toți cei pasionați de alergare care vor să-și depășească limitele. Startul se va da de pe platoul de lângă Telescaunul Păltiniș  la cota 1.430 m. Punctul de sosire este în vârful pârtiei la cota 1.671 m, traseul parcurs în alergare fiind de 1.000 de metri. Diferența de nivel de la start la sosire este de 241 m, iar suprafața este de pământ, cu iarbă, pe alocuri bolovani.

partia-oncesti-patinisPrintre ambasadorii competiției se numără Alexandru Barbu, schiorul sibian care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sochi, și Alex Filip, dublu campion național de raliuri la clasa 2WD și primul pilot de curse român care a participat la o competiție IronMan. “Alergarea face parte din programul meu zilnic de pregătire și mă ajută să obțin performanțe mai bune în schi. Abia aștept să particip acum la o competiție de alergare care se va desfășura pe o pârtie de schi, evident fără zăpadă, și cu plecarea de jos spre vârf, nu așa cum sunt obișnuit eu în Cupa Mondială de schi”, a spus Alex Barbu. Și pentru Alex Filip, alergarea înseamnă secunde câștigate în mașina de curse pe probele speciale. “Programul meu din 2016 nu înseamnă doar participări în Campionatul European de Raliuri, ci și în competiții de alergare și triatlon”, a adăugat Alex Filip.

alex-filipalex-barbu