Stefan Dan. UTMB

Ștefan Dan, pe locul 17 la categorie, la TDS

Ștefan Dan, primul român care a terminat o cursă din cadrul UTMB. Fane a sosit al 17-lea la categoria de vârstă, participând la a doua cursă ca lungime, din cele ”competitive”, la TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie), pe un traseu de 119 kilometri și 7.200 de metri diferență pozitivă de nivel. La general, a sosit al 66-lea.

Știri UTMB → PREZENTATE de Columbia

În afară de două curse, UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc, 171 de kilometri și 10.000 de metri diferență pozitivă de nivel) și CCC (Courmayeur – Champex – Chamonix , 101 kilometri și 6.100 metri diferență pozitivă de nivel), toate celelalte (excepție cursa pentru tineret) sunt în desfășurare, primul român care a ajuns la finiș fiind Ștefan Dan. Alergătorul român a pornit din spate de la linia de start, fiind nevoit să depășească un număr enorm de concurenți, dar încet-încet a urcat în clasament, sosind la final, pe locul 17 la categorie, 66 la general, după 19 ore, 25 de minute și 14 secunde. Este cel mai bun timp înregistrat de un român la această cursă, din toată istoria competiției.

Video finish (mai multe filme cu Ștefan Dan pe traseu, aici)

Finiș Michel Lanne, locul I la TDS (14.33.09)


La feminin, locul 1 a fost ocupat de Mimmi Kotka, după 15.47.07.

Știrile de la Ultra Trail du Mont Blanc, transmise direct de la fața locului, de la Chamonix, vă sunt prezentate cu ajutorul Columbia Sportswear, una dintre cele mai mari mărci de îmbrăcăminte outdoor din lume. Colecția Columbia conține o gamă largă de îmbrăcăminte de stradă, outdoor, de schi și de sport. Împreună cu Columbia România vom efectua o tragere la sorți în care vom acorda cititorilor 4run.ro un voucher Columbia în valoare de 500 de lei.