Nicolae Soare
Nicolae Soare

Soare poate participa la Rio! A fost declarat nevinovat!

Nicolae Soare a fost declarat nevinovat de WADA și de ANAD, după ce cele două agenții anti-doping au analizat concentrația de Meldonium pe care maratonistul a avut-o în probele colectate. Următorul pas este ca COSR să-l încludă în lotul pentru Rio.

”Sportivul Soare de la atletism a avut două testări la un interval de cinci zile una de alta, în probele lui a fost prezent meldonium. Într-o probă a fost depistată o cantitate mai mică de un microgram, iar în alta o cantitate mai mare de un microgram și conform notificării ultimei informații primite de la WADA (Agenția Mondială Antidoping) de pe data de 30 iunie, cazul său a fost gestionat împreună cu Departamentul științific al Agenției Mondiale Antidoping. Care, după ce am trimis schema de administrare, de utilizare a meldoniumului pentru sportivul Soare în anul 2015, ne-a comunicat că putem să folosim această notificare din 30 iunie 2016 și să îl declarăm nevinovat. Ca urmare, Comisia de audiere a stabilit nevinovăția sportivului Soare și se va da decizie în acest sens. Acum decizia este scrisă și se va trimite către toți factorii responsabili”, a precizat, pentru agerpres.ro, președinta ANAD. ”Soare va fi reintegrat în delegația României pentru Jocurile Olimpice”, a adăugat președintele FRA, Sandu Ion, pentru news.ro.

Nicolae Soare a îndeplinit baremul (2.19.00) de participare la Jocurile Olimpice de la Rio pe 17 aprilie, la maratonul de la Hamburg,  când a alergat 2 ore, 18 minute și 52 de secunde.