Adriana Pîrtea Nelson
Adriana Pîrtea Nelson

Și-a scos unghiile ca să alerge mai repede!

Adriana Pîrtea Nelson (34 de ani), una dintre cele mai bune maratoniste care aleargă pentru SUA, a decis să-și extragă chirurgical patru unghii de la picioare pentru a nu mai avea dureri în timpul curselor de maraton.

Maratonista Adriana Pîrtea Nelson (PB – 2.28.52), campioană a SUA la semi-maraton în 2013 (cu timpul de 1.11.19), multiplă campioană națională a României până când a ales să concureze pentru americani în 2011, a luat o decizie radicală, să-și extragă definitiv, chirurgical, două unghii de la picioare, pentru a putea alerga mai repede. Și asta nu a fost totul! Alte două unghii au fost scoase temporar pentru a se putea vindeca. ”Dacă nu se vor rezolva cum trebuie le voi exciza pentru totdeauna și pe acestea”, a spus sportiva rezidentă în Boulder, Colorado. ”Nu a durut când le-am scos, pentru că s-a făcut anestezie, dar după nu a mai fost așa de frumos. Tot ce sper este să nu mă mai deranjeze la concursuri”, ne-a povestit una dintre cele mai bune maratoniste din SUA.

Adriana, la centrul medical
Adriana, la centrul medical

”Am alergat acum câteva zile din nou, după o pauza de aproape trei săptămâni. Ziceai că aveam bocanci grei în picioare”, a conchis râzând Adriana.