Se poate obține mult și dacă alergi curse de fond. Nu așa de mult ca din fotbal, portughezul Cristiano Ronaldo a adunat în 2015 peste 75 de milioane de euro, nici așa de mult ca din sprint, Usain Bolt primind peste 19 de milioane de euro, dar totuși suma este considerabilă.

Conturile britanicului Mo Farah, campion olimpic și mondial, la 5.000 m și 10.000 m, s-au umplut în 2015 cu 4,2 milioane de euro. Suma pe care englezul născut în Somalia a adunat-o în acest an provine foarte puțin din premii și mai mult din contractele de sponsorizare cu diferite firme ca Nike, Virgin Media, Lucozade, Quorn și Bupa, scrie dailymail.co.uk. Datele au fost extrase din balanța contabilă a firmei sale, Mo Farah SRL (1,4 milioane de euro cash și peste 500.000 de euro în proprietăți). După ce se deduc taxele și impozitele, fondistul care se pregăteșete în SUA cu Alberto Salazar rămâne cu un profit de aproape 3 milioane de euro. Firma recordmanului european de semimaraton este deținută în coproprietate cu soția sa, Tania, care este ”public relations manager”. (foto: Mo Farah, dreapta, în cantonament în Kenya, alături de Marius Ionescu)

Usain Bolt, 19 milioane de euro, în 2015

Conform topului 100 al celor mai bogați sportivi, realizat de forbes.com, sprinterul jamaican Usain Bolt, a câștigat aproximativ 19 milioane de euro în 2015, fiind clasat pe poziția 73. Bolt are un contract de sponsorizare cu Puma de 9.5 milioane de euro pe an, iar când se va retrage va rămâne ambasadaroul firmei de încălțăminte pentru 3.7 milioane de euro pe an. Pentru a lua startul la o cursă, Bolt cere aproximativ 230 de mii de euro. În clasamentul celor mai bogați sportivi, pe primele două locuri sunt 2 boxeri, Floyd Mayweather (280 de milioane de euro) și Manny Pacquiao (150 de milioane de euro), apoi doi fotbaliști, Cristiano Ronaldo (75 de milioane de euro) și Lionel Messi (70 de milioane de euro), și pe poziția a cincea, tenismanul Roger Federer (63 de milioane de euro).