Oficialii Federației de Atletism din Japonia sunt siguri că declinul maratonului insular, mai ales la femei, are o singură cauză: injecțiile cu fier pe care atleții și le fac pentru a combate anemia.

Anemia este o boală determinată de scăderea cantitativă sau calitativă a globulelor roșii și a hemoglobinei din sânge. Totul pleacă de la faptul că foarte mulți antrenori, mai ales la nivel de juniori, își pun sportivii să țină diete pentru slăbire, în același timp volumul antrenamentelor fiind foarte ridicat. Ca urmare, nivelul de fier necesar pentru a produce hemoglobina care transportă oxigenul scade, ducând la anemie. Remediul facil și aproape instantaneu? Injecțiile cu fier! ”Nu mai dați sportivilor fier doar pentru că spun că nu se simt bine sau că nu produc rezultatele dorite”, au atenționat oficialii federației japoneze (JAAF), declarații preluate de asahi.com. ”Dacă nu vom opri aceste lucruri și nu vom lua măsuri împotrivă, nu vom mai putea fi în stare să reconstruim maratonul feminin japonez”, a spus unul dintre directorii JAAF, adăugând că federația se gândește să introducă teste de sânge la cursele de juniori.

Sunt bune suplimentele pentru arderea grăsimilor? Românii spun că nu!

Agenția Națională Anti-Doping a transmis o informare prin care atrage atenția că suplimentele alimentare pentru arderea grăsimilor din organism prezintă pericol dovedit pentru sănătate și în același timp conțin, majoritatea dintre ele, substanțe aflate pe lista interzisă. ”Pe lângă pericolul dovedit pentru sănătate, conțin și substanțe interzise. Conform unui studiu al USADA, din 27 de produse comerciale, 14 conțin, uneori în doză extrem de mare, Oxilofrină – substanță interzisă”, se arată în comunicatul ANAD.

oxilofrinaAi voie să te dopezi dacă ești amator? Americanii spun că da!

Agenția Americană Anti-Doping (USADA) dă posibilitatea sportivilor amatori să se ”dopeze”. Pentru a primi aprobarea de a lua anumite medicamente care conțin substanțe aflate pe lista interzisă, sportivul amator trebuie să demonstreze USADA că are șanse mici, aproape spre zero, de a câștiga cursele la care participă 🙂 , și, normal, să prezinte documente medicale care să ateste că este bolnav. ”Dăm această posibilitate sportivilor ne-competitivi”, a transmis USADA pentru Wall Street Journal. (foto: indianpharma.in)