Ciprian Marian și Bogya Tamas
Ciprian Marian și Bogya Tamas

S-au orientat în alergare, au ”răscolit” Hunedoara!

Prima etapă din calendarul concursurilor de orientare în alergare a avut loc la Hunedoara, cu o cursă spectaculoasă de sprint în oraș. Câștigătorii au fost Veronica Minoiu de la Universitatea Craiova (2,9 km cu 16 posturi) și Ciprian Marian de la CSO Plopeni (3,5 km cu 21 de posturi).

Peste 120 de sportivi au fost prezenți, s-au orientat, la Hunedoara la prima etapă de Sprint în oraș, primul concurs de orientare în alergare din calendarul oficial. Cu vedeta Ionuț Zincă la start (cel mai bun orientarist român și în același timp cel mai bun alergător montan din România), concursul a avut o desfășurare rapidă, trei din cei șase sportivi de pe podium fiind de la Universitatea Craiova (2 fete – Veronica Minoiu și Andra Anghel; și Ionuț Zincă, atlet născut lângă Ploiești). ”Nu mă așteptam să termin pe primul loc, dar la un loc pe podium mă gândeam. Mă bucură prima poziție pentru că nu sunt așa de bine pregătit ca ceilalți. Concursul a fost bine organizat”, a spus câștigătorul Ciprian Marian. Cursele de orientare în oraș de desfășoară pe trasee scurte care depășesc puțin peste 3 kilometri, cu zone închise circulației (sau parțial închise), printre blocuri, gradini, case, posturile fiind ascunse uneori la intrarea în blocuri, după rufele puse la uscat în spatele caselor sau chiar la colțul străzilor.

Podium oltean
Podium oltean

Zincă a avut cel mai bun timp la proba de 12 km

Cu o zi înainte de sprint-ul din oraș, s-a disputat și o probă de Medie Distanță, într-o pădure de la marginea Hunedoarei, de pe dealul Cărpiniș, primele locuri fiind ocupate de Andra Anghel, Verinica Minoiu și Katalin Neda (un traseu de 5,2 kilometri în linie, cu 170 de metri diferență pozitivă de nivel și 15 posturi) și de Ionuț Zincă, Ovidiu Muțiu și George Dumitrașcu (un traseu de 5,8 kilometri, cu 235 metri diferență pozitivă de nivel și 18 posturi). Duminică, sportivii au fost nevoiți să susțină și probe de control: 12 kilometri la băieți pe parcursul cărora au fost plasate 28 de posturi pentru a simula orientarea și pentru a putea fi analizați timpii de pe fiecare secțiune (Ionuț Zincă – 44.22 minute, Szabolcz Gyorgy – 45.22, Tamaș Bogya – 46.20) și 8 kilometri cu 18 posturi la fete (Agnes Neda – 39.00, Veronica Minoiu – 40.12, Andra Anghel – 40.31). Următoarele competiții din calendarul de orientare în alergare se vor disputa pe 25-26 aprilie, la Craiova, unde vor avea loc finalele probelor de Sprint Relay și de Semi-maraton.

Marius Anghel și Istvan Sebestyen
Marius Anghel și Istvan Sebestyen

CN Sprint Oraș, etapa I

Fete (2,9 km cu 16 posturi)
Veronica Minoiu – 19.17
Andra Anghel – 19.32
Anca Tetișan – 20.58

Băieți (3,5 km cu 21 posturi)
Ciprian Marian – 18.23
Ionuț Zincă – 18.29
Istvan Sebestyen – 19.21