Sticluțe pentru test de urină
Sticluțe pentru test de urină

Rusia a căzut, Kenya e în haos, Etiopia, la rând!

Etiopia are de ce să se teamă! Rusia a fost suspendată din toate competițiile pentru dopaj generalizat, Kenya a primit termen până pe 4 aprilie să-și rezolve problemele, Etiopia fiind următoarea țară care a intrat în vizorul organismelor internaționale.

Încă de la ”explozia” scandalului de dopaj din Rusia, unul din informatori, Andrey Baranov, a atras atenția că atât Kenya cât și Etiopia au aceleași probleme ca și fostul stat sovietic. Oficialii africani au contrat imediat declarând, citează Daily Mail, că dealurile și altitudinea ridicată ajută atleții etiopieni să fie la înălțime în concursurile internaționale. 🙂 În urma unor informații primite de la mai multe surse, agenția anti-doping a pus sub lupă atleții din țara lui Kenenisa Bekele, sportivi care la ultimul Campionat Mondial, la Beijing, au luat 8 medalii în probele de fond. Conform Associated Press, secretarul general al agenției anti-doping din Etiopia a declarat că nouă alergători, din care cinci sunt atleți de top, sunt investigați pentru dopaj, după ce rezultatele unor teste au fost suspicioase. În paralel, și IAAF îi cercetează pe cei nouă ale căror nume nu au fost încă date publicității.

Încă un rus suspendat. Steroizi, la 17 ani!

Rușii l-au suspendat pe Maxim Kosyukov, campionul național la 110 metri garduri (campionul mondial al probei, rusul Sergey Shubenkov, nu a concurat). Atletul de 17 ani a fost testat pozitiv cu metenolonă, un steroid anabolizant. Tot din cauza acestei substanțe, aruncătoarea de greutate din Belarus, Nadzeya Ostapchuk a rămas fără medalia olimpică de aur câștigată în 2012.