UPDATE! Din cauza unui cod roșu de inundații, Balcaniada de Cros a fost amânată, data urmând să fie stabilită în perioada care urmează!

Roxana Bîrcă a revenit în compeții după ce a lipsit doi ani fiind suspendată pentru metasteron, un steroid anabolizant. A terminat pe locul doi la trialul de cros (după Adela Bălțoi), fiind cooptată în lotul care va reprezenta România la Campionatul Balcanic de Cros din Serbia (12 martie).

Pe 12 martie, la Cuprija, în Serbia, România va lua parte la Campionatul Balcanic de Cros, competiție la care va trimite efectiv complet la toate categoriile de vârstă.

  • Seniori: Ciprian Suhanea, Alexandru Staicu, Cătălin Atănăsoaie și Ionuț Betej.
  • Senioare: Adela Bălțoi, Roxana Bîrcă, Cristiana Frumuz-Ghiță și Elena Moagă.
  • Tineret: Andrei Bărbuț, Bogdan Motogna, Marius Dumitru și Florin Biro.
  • Tineret, fete: Mihaela Petrea, Andreea Pișcu, Luminița Achim și Alina Bătică.
  • Juniori: Dorin Rusu, Laviniu Chiș, Cristian Stoian și Adrian Garcea.
  • Junioare: Andreea Doroftei, Maria Ifteni, Alina Butnariu și Denisa Bota.

Liber la dopaj în fotbal! Teste multe la alte sporturi! – Link

Roxana Bîrcă a terminat perioada de suspendare de doi ani pe 3 septembrie, putând alerga din nou în concursurile oficiale. Atleta născută lângă București a picat un test anti-doping efectuat în Rusia, în 2013, după ce câștigase medalia de aur la Universiadă, la proba de 5.000 de metri, cu timpul de 15.39:76. În acel an, sportiva antrenată de Augustin Barbu mai câștigase, tot la 5.000 m, Internaționalele României, cu 15.42:62, și Campionatele Balcanice, cu 15.40:61. Roxana Bîrcă (foto: Marian Burlacu), participantă la JO din 2012, a fost depistată pozitiv cu metasteron, un steroid anabolizant exogen. “La indicaţia medicului ginecolog, de 4-5 ani folosesc produsul Duphaston. Metabolitul respectivului medicament a apărut la control”, se apăra atunci atleta (27 de ani, PB pe 5.000m – 15:13:40). La trialul de cros, Bîrcă a terminat după sportiva antrenată de Viorica Dima, Adela Bălțoi, atletă care la Campionatul Național de Sală a terminat pe locul 2 la 1.500 de metri și pe 3 la 3.000 de metri.