Roșia Montană Marathon, pe 22-24 iunie

4shop.ro

Roşia Montană Marathon este mai mult decât un eveniment sportiv. Între 22-24 Iulie 2018 se va desfășura în mijlocul Roșiei, locație deja pe lista de propuneri pentru Patrimoniu UNESCO, a VI-a ediție a unei întâlniri cu totul speciale între sport, spiritualitate, natură și cultură.

Roşia Montană Marathon – O întâlnire a iubitorilor de Sport și munte 

Alergarea montană include trei probe – Maraton, Semimaraton și Cursa de 10 km. Toate acestea se bucură de un traseu ce cuprinde unele dintre cele mai frumoase peisaje din Munții Apuseni – Piatra Corbului, Masivul Cârnic, Tăul Mare, Detunata Golaşă și Valea Cornei.

Roşia Montană Marathon – O promisiune facută Naturii 

Educația ecologică este parte integrantă a acestui eveniment. Asociaţia Pachamama România, inițiatorul maratonului, se numără printre principalii promotori ai Drepturilor Naturii la nivel internațional. Roșia Montană este deja în mentalul nostru locul de renaștere al conștiinței ecologice din România. Evenimentul nostru aduce în fiecare an noi și noi participanți care se conectează la natură atât de autentic și memorabil încât fiecare amintire devine o promisiune de respect și trai în armonie cu natura.Roşia Montană MarathonRoşia Montană Marathon – O comunitate pentru promovarea Armoniei 

Maratonul nostru este și o punte de legătură între proiectele locale și cei care vin aici.,,Cercetași Roșia Montană”, ,,Made in Roşia Montană” sau ,,Adoptă o casă” sunt proiectesociale extrem de interesante în care participanții se pot implica sau pe care le pot susține.Grupul Cercetașilor, pensiunile locale sau susținătorii campaniei „Salvați Roșia Montană” se bucură în fiecare an de prietenia și susţinerea participanților la maraton.

Și pentru a întări pe deplin legăturile care se nasc în fiecare an, evenimentul aduce participanților momente de neuitat în jurul focurilor de tabără sau pe scena de specatcol împreuna cu invitații noștri – copiii Ansamblului Popular din Bucium, Munții Apuseni, formație de muzică folk şi alţi invitaţi surpriză.

În cea de-a doua zi organizăm și tururi de mină prin care turiștii pot vizita Galeriile Romane, cele mai lungi galerii din Europa, acestea fiind și pe lista tentativă a UNESCO.

De asemenea, organizăm drumeții pentru doritori prin care să vadă frumusețile naturale ale zonei și să asculte povești despre istoria milenară a Roșiei Montane în compania lui Călin Caproș, vice-președintele Asociației Alburnus Maior. (foto: Roşia Montană Marathon)

Anul acesta, Roşia Montană Marathon a intrat în grupul select al celor mai cunoscute şi apreciate evenimente de profil grupate sugestiv sub numele de Circuitul Carpaţilor. Mai multe detalii găsiți pe site-ul evenimentului rosiamontanamarathon.ro și pe pagina oficială de Facebook facebook.com/RosiaMontanaMarathon/

Comunicat de Presă