Romanian Running Awards

Romanian Running Awards, premiile 4run.ro, ediția a II-a

4shop.ro

Acum cu opt categorii – sprint, semifond, fond, maraton, alergare montană, orientare în alergare, ultramaraton și triatlon -, Romanian Running Awards, premiile 4run.ro, au ajuns la ediția a II-a. O să vă prezentăm finaliștii și o să votăm alături de foști atleți, antrenori și sportivi, pentru a desemna, pe 19 decembrie, pe cei mai buni alergători din 2016.

Ce e nou

Pe lângă cele șapte categorii pe care le evidențiasem în 2015, sprint, semifond, fond, maraton, alergare montană, orientare în alergare și ultramaraton, am introdus în acest an și cea de-a opta secțiune, de triatlon. În plus, categoria sprinterilor este singura cu șapte finaliști din cauza multitudinii de probe existente – 60 m, 100m, 200m, 400m, 60 m garduri, 100/110 m garduri, 400 m garduri -, acum ținându-se cont și de rezultatele atleților de la garduri. De asemenea, s-a făcut o evidențiere mai clară între categoriile de fond și maraton, pentru a nu mai apărea, ca anul trecut, la secțiunea de maraton, sportivi care nu alergaseră această distanță.

Premiile Romanian Running Awards, energizate de GoldNutrition

Ediția a doua a premiilor 4run.ro, Romanian Running Awards, este energizată de GoldNutrition, un brand portughez care produce suplimente pentru sportivi, produse de nutriție certificate de analiza microbiologică și de laboratore anti-doping recunoscute. Împreună cu GoldNutrition România, vom acorda premii celui mai bun alergător român și celei mai bune alergătoare române și, de asemenea, vom efectua două trageri la sorți în care vom acorda cititorilor 4run.ro ”kit-uri de cursă” de la GoldNutrition.

În perioada următoare o să vă prezentăm finaliștii la fiecare categorie, pentru fiecare făcând o selecție a rezultatelor din 2016, urmând ca ele să vă ”ghideze” în alegerea celui mai bun, odată cu startul votului.

În acest an vor alege pe cei mai buni alergători și foști atleți de top și antrenori de atletism, votul lor urmând să conteze, la final, în proporție de 70%. De asemenea, din ”juriu” vor face parte și Robert Hajnal și Radu Milea, cei doi ultramaratoniști ajutându-ne la sondajul din anul 2015.

Prima ediție, în 2015Bianca Răzor și Marius Ionescu

Romanian Running Awards a ”debutat” în 2015 la ideea lui Robert Hajnal, ultramaratonistul brașovean ajutându-ne apoi, împreună cu Radu Milea, să alcătuim listele cu finaliștii categoriilor de alergare montană și ultramaraton și să realizăm sondajul. Ideea a fost ca noi să propunem cinci finaliști și cinci finaliste pentru fiecare categorie iar în urma votului acordat de dumneavoastră să alegem cei mai buni alergători ai fiecărei secțiuni și alergătorul și alergătoarea anului. Câștigătorii din 2015: Bianca Răzor și Marius Ionescu (alergătoarea și alergătorul anului), Bianca Răzor și Cătălin Câmpeanu (cei mai buni sprinteri), Florina Pierdevară și Ionuț Zăizan (cei mai buni semifondiști), Ancuța Bobocel și Nicolae Soare (cei mai buni fondiști), Mădălina Florea și Marius Ionescu (cei mai buni maratoniști/semimaratoniști), Andra Anghel și Ionuț Zincă (cei mai buni orientariști), Denisa Dragomir și Ionuț Zincă (cei mai buni alergători montani) și Adriana Dancu și Radu Milea/Robert Hajnal (cei mai buni ultramaratoniști). Vezi detalii despre câștigătorii din 2015, aici. Sondajul a fost făcut utilizând opinionstage.com, votarea fiind oprită cu câteva zile înainte de finalul prevăzut inițial, din cauza faptul că în decurs de 12 ore până la suspendarea lui se votase mai multe decât în cele 10 zile de la deschidere. 🙂 Atunci, podiumul pentru fiecare categorie s-a realizat în funcție de datele salvate cu o zi înainte de oprirea votului.