Romanian Running Awards, premiile 4run.ro, ediția a V-a

4shop.ro

Începe ediția cu numărul 5 de Romanian Running Awards, premiile anuale 4run.ro. Voturile jurnaliștilor și ale cititorilor site-ului vor desemna cei mai buni alergători români din 2019.

Premiile 4run.ro, Romanian Running Awards, continuă și în 2019 cu ediția a V-a, ediție în cadrul căreia se vor vota cei mai buni alergători – dintre finaliștii de la următoarele 6 categorii: sprint, semifond, fond, maraton [mare fond], ultramaraton asfalt & alergare montană, dar și cel mai bun alergător și cea mai bună alergătoare a anului. Față de edițiile precedente, nu se va mai vota cel mai bun orientarist și cel mai bun triatlonist. În plus, categoriile ”alergare montană” și ”ultramaraton montan” au fost în acest an ”comasate”, din moment ce Campionatul Mondial de Ultra s-a desfășurat pe o distanță destul de scurtă.

Finaliștii fiecărei categorii în parte vor fi prezentați în perioada următoare, evidențiindu-se o SELECȚIE a performanțelor lor din 2019 care să ”ghideze” în alegerea favoriților.

Începând din acest an, nu se va mai face o medie între punctajul pe care cei mai buni sportivi îl vor primi în urma voturilor jurnaliștilor și cel pe care îl vor lua după votul online al cititorilor 4run.ro. Cei mai buni alergători români vor fi desemnați doar pe baza voturilor jurnaliștilor (în caz de egalitate, redacția 4run.ro va face departajarea). Votul online (folosind formularul de vot) se va transforma într-un fel de People’s Choice Awards, evidențiind astfel cei mai buni alergători din perspectiva cititorilor 4run.ro.

Pe parcursul votului vom acorda înscrieri gratuite la 8 CURSE. Cinci persoane vor putea câștiga prin tragere la sorți câte o participare la Bucharest Urban Athletics Auchan, Corcova Trail Race, Retezat SkyRace Intersport, SportGuru Timișoara 21k și Carpathia Trails (Solo Run Bucegi sau Solo Run Leaota). Mai mult, cei cinci norocoși/norocoase vor intra într-o nouă extragere, primii trei urmând să aibă câte o înscriere gratuită și la Maratonul București, Semimaratonul București și Bucharest 10k & Family Run (câte una pentru fiecare, în ordinea extragerii) și să primească câte un hamac de la BTA Hammocks!

Spor la vot, baftă la extragere!


• Printre criteriile alegerii celor cinci finaliști se numără, ca și până acum de altfel, timpii realizați, performanțele personale din sezonul respectiv, locul în clasamentul mondial IAAF, punctajul conform tabelei IAAF, deținerea unor recorduri naționale, locul ocupat, notorietatea și valoarea cursei (Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale, Campionate Europene, Diamond League ș.a.m.d), numărul și numele sportivilor prezenți la start, constanța pe parcursul anului etc. Season best, personal best și punctajul IAAF vor fi luate în considerare doar după datele oficiale, rezultate reușite în curse oficiale IAAF (de exemplu, timpul de la CN Semimaraton nu va fi luat în considerare, distanța nefiind măsurată conform IAAF. În acest caz însă, doar poziția va fi luat în considerare).

• În anii în care Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan (sau Campionatul European, când/dacă acesta va fi organizat) se va desfășura pe distanțe scurte, cum a fost în acest an, atunci în cadrul Romanian Running Awards, premiile 4run.ro, categoriile ”Cel mai bun alergător montan” și ”Cel mai bun ultramaratonist (munte)” se vor ”comasa”. În restul anilor, la categoria ”ultramaraton montan” se vor lua în calcul doar cursele cu distanțe ce încep de la aproximativ 50 de mile (±).

• În cadrul categoriei ”maraton”, de fapt ”mare fond”, se vor lua în considerare și rezultatele la curse de 50 de kilometri, competiții mai apropiate ca efort, distanță și timp de cele de maraton, decât de cele de 100 km, 12 ore sau 24 de ore.

• Nu se iau în calcul rezultatele realizate în perioada în care atleții sunt suspendați provizoriu după ce au fost depistați pozitiv atât timp cât nu există o decizie definitivă, chiar dacă sportivilor li s-a acordat de către FRA/ANAD drept de participare la competiții până la soluționarea cazului.


Andrea Miklos și Robert Parge, cei mai buni alergători în 2018

În 2018, cei mai buni alergători au fost desemnați Andrea Miklos și Robert Parge, categoriile fiind câștigate de Andrea Miklos și Robert Parge (cei mai buni sprinteri), Claudia Bobocea și Cosmin Trofin (cei mai buni semifondiști), Ancuța Bobocel și Nicolae Soare (cei mai buni fondiști), Paula Todoran și Marius Ionescu (cei mai buni maratoniști), Denisa Dragomir și Ionuț Zincă (cei mai buni alergători montani), Cristina Constantin și Robert Hajnal (cei mai buni ultramaratoniști montani), Mara Guler și Florin Ioniță (cei mai buni ultramaratoniști asfalt), Andra Anghel și Ionuț Zincă (cei mai buni orientariști), Antoanela Manac și Ciprian Bălănescu (cei mai buni triatloniști). Vezi detalii câștigători 2018, aici.

Claudia Bobocea și Nicolae Soare, cei mai buni alergători în 2017

În 2017, cei mai buni alergători au fost desemnați Claudia Bobocea și Nicolae Soare, categoriile, ajunse la 9 în 2017, fiind câștigate de Bianca Răzor și Petre Rezmiveș (cei mai buni sprinteri), Claudia Bobocea și Nicolae Coman (cei mai buni semifondiști), Ancuța Bobocel și Nicolae Soare (cei mai buni fondiști), Paula Todoran și Daniel Lupulescu (cei mai buni maratoniști), Mara Moroșan și Ioan Moisa (cei mai buni ultramaratoniști asfalt), Denisa Dragomir și Szabolcs-Istvan Gyorgy (cei mai buni alergători montani), Ana Cristina Constantin și Robert Hajnal (cei mai buni ultramaratoniști montani), Andra Anghel și Ionuț Zincă (cei mai buni orientariști), Antoanela Manac și Ciprian Bălănescu (cei mai buni triatloniști). Vezi detalii câștigători 2017, aici.Claudia Bobocea

Ancuța Bobocel și Marius Ionescu, cei mai buni alergători din 2016

În 2016, cei mai buni alergători au fost desemnați Ancuța Bobocel și Marius Ionescu, categoriile, 8 la număr, fiind câștigate de Bianca Răzor și Mihai Pîslaru (cei mai buni sprinteri), Florina Pierdevară și Cătălin Voicu (cei mai buni semifondiști), Ancuța Bobocel și Alexandru Corneschi (cei mai buni fondiști), Paula Todoran și Marius Ionescu (cei mai buni maratoniști), Andra Anghel și Ionuț Zincă (cei mai buni orientariști), Denisa Dragomir și Viorel Pălici (cei mai buni alergători montani), Antoanela Manac și Ciprian Bălănescu (cei mai buni triatloniști) și Georgeta Manolache și Robert Hajnal (cei mai buni ultramaratoniști). Vezi detalii câștigători 2016, aici.Ancuța Bobocel la Semimaratonul București /// foto: Andra Panduru

Bianca Răzor și Marius Ionescu, cei mai buni alergători din 2015

Romanian Running Awards a ”debutat” în 2015, având doar șapte categorii. Cei mai buni alergători au fost desemnați Bianca Răzor și Marius Ionescu, iar categoriile au fost câștigate de Bianca Răzor și Cătălin Câmpeanu (cei mai buni sprinteri), Florina Pierdevară și Ionuț Zăizan (cei mai buni semifondiști), Ancuța Bobocel și Nicolae Soare (cei mai buni fondiști), Mădălina Florea și Marius Ionescu (cei mai buni maratoniști/semimaratoniști), Andra Anghel și Ionuț Zincă (cei mai buni orientariști), Denisa Dragomir și Ionuț Zincă (cei mai buni alergători montani) și Adriana Dancu și Radu Milea/Robert Hajnal (cei mai buni ultramaratoniști). Vezi detalii câștigători 2015, aici.Bianca Răzor, CM 2017, foto: Marian Burlacu