Romanian Running Awards
Romanian Running Awards

Romanian Running Awards ia o pauza în 2020

4shop.ro

În acest an trebuia să avem ediția a VI-a a Romanian Running Awards, premiile anuale 4run.ro, în cadrul căreia să fie votați cei mai buni alergători.

Ediția a VI-a a Romanian Running Awards, premiile anuale 4run.ro, nu va avea loc în 2020, pentru că, din cauza pandemiei de Sars-Cov-2, epidemie globala care a bulversat atât calendarul competițional al atleților cât și perioada de pregătire a celor mai mulți dintre ei, au fost foarte puține concursuri și, drept urmare, au fost puține rezultate care să fie folosite pentru a decide căștigătorii pe categorii (sprint, semifond, fond, maraton [mare fond], ultramaraton asfalt, ultramaraton montan, alergare montană, orientare în alergare & triatlon) sau la general.

Trebuie să punctăm însă rezultatul foarte bun avut de Claudia Bobocea, care a reușit în acest an PB pe 1.500 m (4.01:31, al 4-lea rezultat european, conform european-athletics.org), perfomanță sub baremul olimpic al probei, de 4.04:20. Sportiva care se antrenează în Portugalia a reușit în 2020 PB și la 800m (2.01:37, al 21-lea rezultat european).


Cristina Simion si Nicolae Soare, cei mai buni alergători în 2019

În 2019, cei mai buni alergători au fost desemnați Cristina Simion și Nicolae Soare, categoriile fiind câștigate de Andrea Miklos și Ionuț Neagoe (cei mai buni sprinteri), Claudia Bobocea și Cătălin Tecuceanu (cei mai buni semifondiști), Roxana Bîrcă și Nicolae Soare (cei mai buni fondiști), Ionela Dincă și Marius Ionescu (cei mai buni maratoniști), Cristina Simion și Leonard Mitrica (cei mai buni alergători montani), Mara Guler și Florin Ioniță (cei mai buni ultramaratoniști asfalt). Vezi detalii câștigători 2019, aici.

Andrea Miklos și Robert Parge, cei mai buni alergători în 2018

În 2018, cei mai buni alergători au fost desemnați Andrea Miklos și Robert Parge, categoriile fiind câștigate de Andrea Miklos și Robert Parge (cei mai buni sprinteri), Claudia Bobocea și Cosmin Trofin (cei mai buni semifondiști), Ancuța Bobocel și Nicolae Soare (cei mai buni fondiști), Paula Todoran și Marius Ionescu (cei mai buni maratoniști), Denisa Dragomir și Ionuț Zincă (cei mai buni alergători montani), Cristina Constantin și Robert Hajnal (cei mai buni ultramaratoniști montani), Mara Guler și Florin Ioniță (cei mai buni ultramaratoniști asfalt), Andra Anghel și Ionuț Zincă (cei mai buni orientariști), Antoanela Manac și Ciprian Bălănescu (cei mai buni triatloniști). Vezi detalii câștigători 2018, aici.

Claudia Bobocea și Nicolae Soare, cei mai buni alergători în 2017

În 2017, cei mai buni alergători au fost desemnați Claudia Bobocea și Nicolae Soare, categoriile, ajunse la 9 în 2017, fiind câștigate de Bianca Răzor și Petre Rezmiveș (cei mai buni sprinteri), Claudia Bobocea și Nicolae Coman (cei mai buni semifondiști), Ancuța Bobocel și Nicolae Soare (cei mai buni fondiști), Paula Todoran și Daniel Lupulescu (cei mai buni maratoniști), Mara Moroșan și Ioan Moisa (cei mai buni ultramaratoniști asfalt), Denisa Dragomir și Szabolcs-Istvan Gyorgy (cei mai buni alergători montani), Ana Cristina Constantin și Robert Hajnal (cei mai buni ultramaratoniști montani), Andra Anghel și Ionuț Zincă (cei mai buni orientariști), Antoanela Manac și Ciprian Bălănescu (cei mai buni triatloniști). Vezi detalii câștigători 2017, aici.Claudia Bobocea

Ancuța Bobocel și Marius Ionescu, cei mai buni alergători din 2016

În 2016, cei mai buni alergători au fost desemnați Ancuța Bobocel și Marius Ionescu, categoriile, 8 la număr, fiind câștigate de Bianca Răzor și Mihai Pîslaru (cei mai buni sprinteri), Florina Pierdevară și Cătălin Voicu (cei mai buni semifondiști), Ancuța Bobocel și Alexandru Corneschi (cei mai buni fondiști), Paula Todoran și Marius Ionescu (cei mai buni maratoniști), Andra Anghel și Ionuț Zincă (cei mai buni orientariști), Denisa Dragomir și Viorel Pălici (cei mai buni alergători montani), Antoanela Manac și Ciprian Bălănescu (cei mai buni triatloniști) și Georgeta Manolache și Robert Hajnal (cei mai buni ultramaratoniști). Vezi detalii câștigători 2016, aici.Ancuța Bobocel la Semimaratonul București /// foto: Andra Panduru

Bianca Răzor și Marius Ionescu, cei mai buni alergători din 2015

Romanian Running Awards a ”debutat” în 2015, având doar șapte categorii. Cei mai buni alergători au fost desemnați Bianca Răzor și Marius Ionescu, iar categoriile au fost câștigate de Bianca Răzor și Cătălin Câmpeanu (cei mai buni sprinteri), Florina Pierdevară și Ionuț Zăizan (cei mai buni semifondiști), Ancuța Bobocel și Nicolae Soare (cei mai buni fondiști), Mădălina Florea și Marius Ionescu (cei mai buni maratoniști/semimaratoniști), Andra Anghel și Ionuț Zincă (cei mai buni orientariști), Denisa Dragomir și Ionuț Zincă (cei mai buni alergători montani) și Adriana Dancu și Radu Milea/Robert Hajnal (cei mai buni ultramaratoniști). Vezi detalii câștigători 2015, aici.Bianca Răzor, CM 2017, foto: Marian Burlacu