Peste 600 de angajați de la diferite companii din industria tehnologiei informației, și nu numai, au participat în Parcul Tineretului din București, la Crosul F-Secure Step by Step 2017.

F-Secure Step by Step 2017Ajunsă la cea de-a patra ediție, competiția s-a desfășurat în jurul Lacului Tineretului și a fost împărțită în două: cursa Hobby de 3 kilometri și cursa Expert de 6 kilometri. La masculin, cursa Hobby a fost câștigată de Ioan Dionisie Ciuciu (9 minute și 34 de secunde), iar în cursa Expert cel mai bun timp a fost obținut de Daniel Mirea (19 minute și 52 de secunde). În probele feminine s-au impus Oana Răuță (11 minute și 26 de secunde), în cursa Hobby, și Daniela Iliescu (24 de minute și 40 de secunde), în cursa Expert. Fosta campioană olimpică de la Sydney 2000, Gabriela Szabo, a fost prezentă la eveniment având rolul de ambasador al crosului IT-iștior. Ea a declarat pentru AGERPRES că angajații din domeniul IT, care stau prin natura profesiei lor câte 10-12 ore pe scaun pe zi în fața calculatorului, sunt un exemplu prin faptul că participă la o cursă atletică.

“Am acceptat să fiu ambasadorul mai multor competiții din țară tocmai pentru că vreau să promovez sportul și un stil de viață sănătos. Unul dintre obiectivele mele atunci când am început să promovez sportul de masă a fost ca într-un viitor nu prea îndepărtat 80% din populația României să fie implicată în activități fizice. Asta este viziunea mea. Acești oameni din domeniul IT-ului stau poate 10-12 ore pe zi pe scaun în fața calculatorului, dar uite că ei azi sunt aici și aleargă. Sunt un exemplu extraordinar pentru toți. Arată că te poți ridica de pe scaun pentru a face puțin sport. Până la urmă investești în sănătatea ta”, a spus ea.

Gabriela Szabo îi îndeamnă pe foștii sportivi români să se implice mai mult în promovarea sportului de masă. “Datoria noastră, a foștilor sportivi de performanță, care stăm la televizor și comentăm cât de jos a ajuns sportul în România, este să fim mult mai prezenți la asemenea evenimente. Fața sportului românesc ar fi alta dacă noi, foștii sportivi, ne-am implica mai mult. Mi-ar plăcea ca toți foștii sportivi să vină să promoveze sportul pentru că oamenii au nevoie de modele. Trebuie să fim mult mai prezenți în școli și în parcuri unde se practică sportul”, a precizat Szabo.

Crosul F-Secure Step by Step 2017, la care 4run.ro a fost partener media, a fost organizat de Infodesign, în parteneriat cu F-Secure și urmărește promovarea unui stil de viață sănătos, prin sport, în rândul IT-iștilor. (foto: F-Secure Step by Step)