Pe 25 iulie, prima ediție a Subcarpați Trail Run

Pe 25 iulie, în comuna Cocorăștii Mislii, Prahova, din zona Subcarpaților de Curbură, se va da Start-ul primei ediții a Subcarpați Trail Run.

Pădurea Goruna, din zona Subcarpaților de Curbura, spune povestea stejarilor seculari. Cate generații au trecut pe lângă acești străjeri, cate vremuri au „văzut”? Simbolul competiției este Gorunul atestat în 1490, de pe vremea lui Vlad Țepeș, care, de cinci secole, veghează și transmite istoria generațiilor anterioare. Subcarpați Trail Run, ale cărei trasee te duc în inima pădurii, pe coline împădurite, pe sub bolta creata de crengile copacilor, este despre rezistenta, perseverența și bucuria de a trai, indiferent de vremuri. Este despre felul în care inima noastră rezonează cu natura, cu moștenirea transmisa de toți cei care au pășit pe aceste coline cu mult înaintea noastră și despre ceea ce ne conectează, ca spirit.

Dorința de a realiza o astfel de cursă în zonă, pe care organizatorii o cunosc în urma propriilor antrenamente, s-a amplificat în ultima vreme, datorită „dorului” de curse de alergare.

Competiția va respecta regulile impuse de pandemia Covid-19 și va avea un număr limitat de participanți, 410, fiecare alergător fiind rugat să citească cu atenție regulamentul evenimentului înainte de înscriere.

Înainte de toate, organizatorii se bazează pe buna-credință și responsabilitatea individuală a fiecăruia dintre participanți, caracteristice celor din zona alergării, pentru ca evenimentul să reprezinte o experiență „faină”, dar și un pas spre revenirea, treptată, la „normalitate”.

Alergătorii pot alege între doua curse, semi-maraton și cros, cu diferență semnificativă de nivel, dificultatea fiind una medie. Se va organiza, de asemenea, o cursa a scaunelor rulante, lângă Gorunul – simbol al evenimentului. După cursă, concurenții vor avea parte de un gulaș gustos, în poienița de la baza pădurii.

De la ediția următoare, numărul probelor va fi extins, planurile vizând o cursă a copiilor, o probă de maraton, dar și o cursa de biciclete. De asemenea, pentru viitor, organizatorii nu exclud ideea organizării unei probe de ultra-maraton.

Înscrieri și info: www.subcarpatitrailrun.ro

Parteneri: Primăria Cocorăștii Mislii, Consiliul Județean Prahova, Apa Keia, Grădina de Lavandă, Time-it, platforma 42km. Alți parteneriate se află în curs de confirmare.

Comunicat de presă