Paula Todoran // foto: Andra Panduru
Paula Todoran // foto: Andra Panduru

Maratonista Paula Todoran acuză Federația de Atletism

Paula Todoran, una din cele două reprezentante al României în cadrul maratonului olimpic, a atacat conducerea Federației Române de Atletism, declarând în magazinsalajean.ro că oficialii din Primo Nebiolo nu au susținut deloc sportivii în pregătirea pentru Jocurile Olimpice.

Paula Todoran“Visul oricărui sportiv este de a ajunge la Jocurile Olimpice şi mă bucur că mi-am putut îndeplini acest vis. Nu sunt mulţumită de performanţa obţinută, nu aceasta este adevărata mea valoare, însă, greşeala nu a venit din partea mea, deoarece eram foarte bine pregătită pentru acest maraton olimpic. Dacă totul ar fi decurs normal, cred că eram în stare să-mi dobor propriul record. Motivele sunt multiple, în special lipsa totală de susţinere a Federaţiei Române de Atletism. Nu este posibil ca un sportiv care şi-a realizat baremul pentru cea mai importantă competiţie de nivel mondial să nu fie susţinut deloc de federaţia de specialitate. Am fost trimisă foarte târziu la Rio, am avut la dispoziţie doar cinci zile pentru a mă acomoda cu clima şi fusul orar”, a explicat pentru magazinsalajan.ro, Paula Todoran (declarația și textul integral, aici)

Chiar dacă a început curajos, încercând să-și bată cea mai bună performanță, 2.36.44, Paula Todoran a terminat maratonul olimpic pe locul 101, cronometrul arătând la final 2.48.54. Cealaltă reprezentantă a României, Daniela Cîrlan, a fost nevoită să abandoneze înainte de kilometrul 15. Detalii, aici!

Arsine AndreeaPărerea sportivei din Zalău a fost susținută și de una din reprezentantele tricolore la proba de marș de la Rio, Andreea Arsine. ”La această ediție a Jocurilor Olimpice, marea majoritate a atleților s-au pregătit din resurse proprii, aportul FRA sau COSR fiind insignifiant, însă pretențiile au fost imense, organizarea haotică și batjocoritoare, iar munca și pregătirea noastră aruncate la coș. Rămânem cu frustrarea, neputința și durerea, dar și cu puterea de a continua spre obiectivele pe care le avem fiecare”, a spus sportiva. (foto: Andra Panduru & paginile de Facebook ale sportivelor)