Nicolae Soare / foto: Alexandru Hojda

Nicolae Soare, depistat pozitiv cu Meldonium

Președintele Federației Române de Atletism, Sandu Ion, a anunțat că Nicolae Soare a fost depistat pozitiv cu Meldonium, la un test făcut la începutul lunii.

”Am fost anunțați de ANAD că Nicolae Soare a fost depistat pozitiv cu Meldonium. Tot ce pot să zic este că le recomand să se antreneze în  continuare și o să așteptăm să se clarifice această situație la nivel mondial. Vedem și ce decizie va lua CIO. Ce trebuie spus este că suntem total împotriva dopajului”, a spus președintele FRA. Nicolae Soare a fost testat pe 6 iunie, proba fiind confirmată în Austria. Din câte se pare, cantitatea rămasă în organism este foarte mică, sportivul putând primi drept de a concura în perioada următoare. Cu toate astea, Comitetului Olimpic Român este decis să nu ia niciun sportiv depistat pozitiv la Rio. ”Sportivii români depistați pozitiv nu pot participa la Jocurile Olimpice de la Rio”, a precizat secretarul general COSR, Ioan Dobrescu.

Nicolae Soare a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio (stabilit la 2.19.00) în proba de maraton în cadrul cursei desfășurate la Hamburg la 17 aprilie, pe care a terminat-o în 2 ore 18 minute și 52 de secunde.

UPDATE

Consiliul Federal al FRA a decis, după ce s-a reunit de urgență la Pitești, ca niciun atlet depistat pozitiv cu meldonium să nu mai participe la competiții interne sau internaționale.

Tot astăzi s-a mai anunțat numele încă unui sportiv depistat pozitiv cu Meldonium. Este vorba de Alexandru Baciu, triplusalt.În ultimele luni s-au înregistrat mai multe cazuri de dopaj în rândurile atleților: Mihai Donisan, Claudia Ştef, Daniela Stanciu, Mirela Lavric, Nicolae Soare și Alexandru Baciu.