Anamaria Nesteriuc sarind garduri, foto: Cristi Barbu, FRA

Nesteriuc, PB la 60mg, Parge, barem de Europene la 400m

4shop.ro

Anamaria Nesteriuc, Robert Parge și Andrea Miklos au avut evoluții bune la evenimentul IFAM Gent Indoor, concurs din World Athletics Indoor Tour disputat în Belgia. Nesteriuc a făcut PB, Parge și Miklos, SB.

Anamaria Nesteriuc are evoluții din ce în ce mai bune în acest început de an, în Belgia, realizând un nou record personal, 8:13 pe 60 de metri garduri (în calificări), după ce făcuse 8:15 la Ostrava și 8:14 la București, acolo unde a și devenit campioană națională. ”Un rezultat care arată că sunt în creștere de formă. La Europene, la Torun, îmi doresc să obțin din nou un record personal”, a declarat Anamaria pentru fra.ro. În cadrul aceluiași eveniment, Robert Parge a reușit să facă barem pentru Campionatul European de Sală de la Torun (5-7 martie), terminând cursa de 400 de metri pe poziția a treia (47:27): ”Am avut un mic incident la start, ceea ce m-a împiedicat să intru în ritmul cursei. Per total sunt mulțumit, e loc de mai bine”. Andrea Miklos a fost și ea la startul cursei de 400 de metri, pe care a și câștigat-o, cu 52:52, SB. ”La concursurile următoare vreau un timp și mai bun”, a precizat atleta pentru același site.

Marina Baboi a alergat și ea afară, în Franța, la Meeting de l’Eure, sportiva de la SCM Gloria Buzău terminând finala la 60m pe poziția a treia, 7:41.

Altfel, la Sofia, a avut loc Campionatul Balcanic pentru Juniori 1, acolo unde România a trimis 32 de sportivi. Lotul ”tricolor” a câștigat 15 medalii, 5 de aur, 4 de argint și 6 de bronz, campioni balcanici devenind Mădălina Sîrbu (3.000m), Talida Sfarghiu (1.500m), Beniamin Duicu (60m), Mark Fandly (800m) și Denis Toma (400m).

Nou record femin la 5km

În cadrul Monaco Run s-a realizat un nou record pe distanța de 5 km, Beatrice Chepkoech terminând cursa în 14 minute și 43 de secunde. Kenyanca este fostă campioană mondială la 3.000 de metri garduri (în 2019) și actuala deținătoare a recordului mondial pe această distanță, 8.44:32, timp alergat în 2018, tot la Monaco.

foto: Cristi Barbu, FRA; World Atheltics