Andrea Miklos și Robert Parge, cei mai buni alergători RRA 2018

4shop.ro

Andrea Miklos și Robert Parge sunt cei mai buni alergători din 2018. Mai jos, puteți vedea și care au fost cei mai buni sportivi ai fiecărei categorii propuse de noi: sprint, semifond, fond, maraton, ultramaraton asfalt, alergare montană, ultramaraton montan, orientare în alergare, triatlon.

Cei mai buni alergători Romanian Running Awards, premiile 4run.ro ajunse la ediția a IV-a, au fost aleși, preponderent, în urma votului jurnaliștilor invitați să-și prezinte opțiunile.

  • Voturile jurnaliștilor, aici.
  • Voturile cititorilor 4run.ro, aici.

Ca fapt divers, dacă punem față în față lista câștigătorilor Romanian Running Awards 2018 cu opțiunile avute de Constantina Diță, apare doar o singură diferență: numele celei mai bune alergătoare montane. Vezi cum a votat Diță, aici. Iar dacă comparăm aceeași listă cu opțiunile lui Ionuț Zăizan, ”la categorie” avem aceleași nume pe primul loc, diferența apărând la cea mai bună și la cel mai bun alergător din 2018. Vezi cum a votat Zăizan, aici.

La mulți ani! Ne vedem în 2019!

Andrea Miklos, cea mai bună alergătoare

O junioară de excepție, care concurează deja foarte bine și la seniori (campioană națională în aer liber și în sală), a ajuns în semifinale la Campionatul European de Atletism, specialistă a probei de 400 de metri vicecampioană mondială U20, Andrea Miklos a adunat cele mai multe opțiuni ale jurnaliștilor (5 din 10). În ce privește votul cititorilor 4run.ro, lucrurile au stat diferit, cele mai multe primindu-le, ca și anul trecut, Ingrid Mutter.

Vezi cum au votat cititorii 4run.ro pe formularul de pe site, aici.


Robert Parge, cel mai bun alergător

Un timp care a însemnat și record național la tineret, o semifinală la Campionatul European de Atletism, campion național în aer liber și în sală, sunt câteva din rezultatele foarte bune avute de Robert Parge în acest an. Performanțe care i-au adus trei ”opțiuni” ale jurnaliștilor, tot atâtea voturi primind însă și Robert Hajnal. Așa cum am anunțat încă de la startul acestei ediții a premiilor, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, 4run.ro a trebuit să decidă care dintre cei doi este câștigătorul Romanian Running Awards, balanța înclinând spre sprinter nu spre ultramaratonist. Hajnal însă a fost foarte apreciat de cititorii noștri, primind cele mai multe voturi.

Vezi cum au votat cititorii 4run.ro pe formularul de pe site, aici.


Andrea Miklos

Andrea Miklos și Robert Parge, cei mai buni sprinteri

Andrea Miklos, și cea mai bună junioară din 2018, a avut 7 voturi din partea jurnaliștilor, 2 mergând spre Bianca Răzor și unul spre Anamaria Nesteriuc. În ce privește votul cititorilor 4run.ro, Andrea a ieșit a doua, după Marina Baboi, atletă care a devenit de nebătut pe 100 m și 200m, probe pe care le-a alergat foarte bine în acest an. Anul de excepție avut de Robert s-a văzut și în opțiunile jurnaliștilor și ale cititorilor 4run.ro. A fost văzut ca cel mai bun sprinter de toți jurnaliștii, dar și de majoritatea celor care au votat pe formularul de pe site.

Vezi cum au votat cititorii 4run.ro pe formularul de pe site, aici.


Claudia Bobocea s-a calificat la Rio, la Jocurile Olimpice

Claudia Bobocea și Cosmin Trofin, cei mai buni semifondiști

Chiar și accidentată o mare parte din an, Claudia Bobocea a reușit un parcurs bun în 2018, fiind preferată atât de jurnaliști cât și de cititorii 4run.ro. Cosmin a primit 8 voturi din partea jurnaliștilor, două mergând spre Dorin Rusu. În ce privește votul cititorilor 4run.ro, Cosmin a fost a doua opțiune, după Adrian Garcea, cel mai votat semifondist în formularul de pe site.

Vezi cum au votat cititorii 4run.ro pe formularul de pe site, aici.


Ancuța Bobocel la Semimaratonul București /// foto: Andra Panduru

Ancuța Bobocel și Nicolae Soare, cei mai buni fondiști

Ancuța Bobocel a avut încă un an de excepție, pe toate probele, de la 5.000 de metri la semimaraton. Atât jurnaliștii cât și cititorii 4run.ro au văzut-o ca cea mai bună fondistă, ca de altfel și pe Nicolae Soare. Buzoianul a fugit foarte bine 10.000 de metri, având și un rezultat pe această distanță care nu mai fusese alergat de 32 de ani. Cei doi au fost și printre opțiunile pentru cei mai buni alergători ai anului, Bobocel primind 4 voturi din partea jurnaliștilor, Soare, două.

Vezi cum au votat cititorii 4run.ro pe formularul de pe site, aici.


Paula Todoran

Paula Todoran și Marius Ionescu, cei mai buni maratoniști

Marius IonescuÎn cel privește pe Marius Ionescu, decizia de a-l numi cel mai bun maratonist din 2018 a fost simplă, opțiunile jurnaliștilor (mai puțin una) și ale cititorilor 4run.ro fiind în favoarea lui. Marius, care a fost singurul alergător român care în 2018 a alergat sub barem de calificare JO sau CM, a primit voturi și ca cel mai bun alergător din 2018. La fete lucrurile au fost strânse. Jurnaliștii și-au împărțit voturile, Paula Todoran, participantă la europene unde a terminat cursa în 2.47.58, și Adela Bălțoi, campioana națională de maraton cu un timp de 2.50.05, primind câte 5 voturi fiecare. A trebuit să decidem din nou și am optat pentru Paula Todoran pentru că a avut un timp mai bun. În ce privește opțiunile cititorilor 4run.ro, prima în clasament a fost Nicoleta Ciortan care, deși atletă master cu un job full-time, a reușit să devină vice-campioană națională de maraton, alergând sub 3 ore Maratonul București.

Vezi cum au votat cititorii 4run.ro pe formularul de pe site, aici.


Denisa Dragomir, foto: Matteo Bonacina

Denisa Dragomir și Ionuț Zincă, cei mai buni alergători montani

Ionuț Zincă, antrenament Campionatul Mondial Alergare Montana Lunga DistantaDenisa Dragomir a avut din nou un an foarte bun, a terminat pe 4 Campionatul Mondial de Alergare Montană Lungă Distanță și a fost văzută drept cea mai bună alergătoare montană de aproape toți jurnaliștii (1 vot a fost pentru Ingrid Mutter, unul pentru Crina Buzgan și unul pentru Alexia Hecico) și a fost prima la finalul votului acordat de cititorii 4run.ro. Ionuț Zincă, un sezon de revenire după o accidentare urâtă, cu al său cel mai bun rezultat locul 7 la Mondialele de Alergare Montană Lungă Distanță, a fost și el primul în votul de pe site-ul 4run.ro, dar și prima opțiune pentru jurnaliști (mai puțin una, care a mers spre Rareș Miklos).

Vezi cum au votat cititorii 4run.ro pe formularul de pe site, aici.


Cristina Constantin și Hajnal, cei mai buni ultramaratoniști montani

Ca și anul trecut, cei doi au fost văzuți cei mai buni ultramaratoniști montani din România. Robert, atât de către jurnaliști cât și de cititorii 4run.ro, pe când Ana Cristina Constantin a primit aproape toate voturile din partea ziariștilor (mai puțin unul care a mers spre Viorica Mălai), fiind însă a treia printre opțiunile cititorilor 4run.ro, după Adriana Ploșniță și Viorica Mălai.

Vezi cum au votat cititorii 4run.ro pe formularul de pe site, aici.


Mara Morosan

Mara Guler și Florin Ioniță, cei mai buni ultramaratoniști asfalt

Mara Guler și Florin Ioniță, recordmani naționali la 24 de ore și cele mai bune clasări românești la Campionatul European pe această distanță, au fost din nou preferați de jurnaliști, Florin, în totalitate, la feminin, două voturi mergând în dreptul Marianei Nenu. Mariana a fost preferata cititorilor 4run.ro, care au votat în majoritate cu ocupanta locului 4 de la Ultrabalaton.

Vezi cum au votat cititorii 4run.ro pe formularul de pe site, aici.


Andra Anghel, cea mai bună orientaristă

Andra Anghel și Ionuț Zincă, cei mai buni orientariști

Ionuț Zincă, cel mai bun orientaristA devenit deja o obișnuință! Andra Anghel și Ionuț Zincă au fost din nou prima opțiune atât în ce privește jurnaliștii cât și cititorii 4run.ro atunci când a fost vorba de a alege cei mai buni orientariști români.

Vezi cum au votat cititorii 4run.ro pe formularul de pe site, aici.


Antoanela Manac

Antoanela Manac și Ciprian Bălănescu, cei mai buni triatloniști

Ciprian Bălănescu // foto: Cristi Barbu, FRAAntoanela Manac este cea mai bună triatlonistă română. A fost votată de aproape toți jurnaliștii rugați să-și prezinte opțiunile (mai puțin un vot, care s-a dus către Adel Koter). În ce privește votul de pe site-ul 4run.ro, pe primul loc a ieșit Ștefania Ion, vice-campioana națională la triatlon olimpic, care este și campioană națională la triatlon Sprint și Super-Sprint. La băieți, Ciprian Bălănescu rămâne cel mai bun triatlonist, chiar dacă în acest an, titlul național la triatlon olimpic i-a revenit unui alt sportiv, lui Ion Alexandru.

Vezi cum au votat cititorii 4run.ro pe formularul de pe site, aici.


Modificări Romanian Runnig Awards, din 2019

În anii în care Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan (sau Campionatul European de Ultra Montan, dacă aceasta va fi organizat) se va desfășura pe distanțe de sub 70 de kilometri (±) atunci în cadrul Romanian Running Awards, premiile 4run.ro, categoriile ”Cel mai bun alergător montan” și ”Cel mai bun ultramaratonist (munte)” se vor ”comasa” (așa cum va fi în 2019). În restul anilor, la categoria de ultramaraton montan, pentru alegerea finaliștilor se vor lua în calcul doar cursele care depășesec 70K (±).

Altfel, printre criteriile alegerii celor cinci finaliști de la fiecare categorie se va număra, ca și până acum de altfel, timpii realizați, performanțele personale, deținerea unor recorduri naționale, locul ocupat, notorietatea cursei (Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale, Campionate Europene, Diamond League ș.a.m.d), numărul și numele sportivilor prezenți la startul curselor, constanța pe parcursul anului etc.