Donisan poate concura! I-a fost ridicată suspendarea

Mihai Donisan nu mai este suspendat pentru testul pozitiv la Meldonium, conform unei decizii a Agenției Naționale Antidoping. Dacă însă se va dovedi pe parcurs că a luat Meldonium după 1 ianuarie atunci se va reveni asupra deciziei.

“Revocarea, la cererea sportivului, a suspendării provizorii impusă acestuia prin notificarea nr. 352/12.05.2016 și însușită în data de 16.05.2016, dată la care a început să-i curgă suspendarea provizorie. În situația în care se determină ulterior, pe baza rezultatelor studiilor de excreție, că a utilizat substanța la data de 1 ianuarie 2016 sau ulterior, (i) toate rezultatele obținute în perioada în care suspendarea provizorie este revocată ar putea fi anulate și premiile ar putea fi retrase și (ii) perioada de suspendare impusă în final va începe cel mai probabil la data deciziei (luând în calcul perioada de suspendare deja efectuată)”, se arată în decizia Comisiei de Audiere, preluată de Agerpres. ”Culmea este că în februarie am fost testat și am ieșit negativ. În octombrie și noiembrie, tot negativ. Recunosc că am luat meldonium. E vina mea, dar nu aveam de unde să știu că persistă atât în organism. M-am oprit în decembrie, când am folosit-o era legală”, declara în momentul când a aflat că este pozitiv Mihai Donisan.

UPDATE!

Mihai Donisan a concurat aseară, la o zi după ce i-a fost ridicată suspendarea, și a sărit 2.23 metri, terminând pe locul 2 Grand Prix-ul de sărituri de la Zoetermeer, Olanda.

UPDATE!

Testată pozitiv în același timp cu Mihai Donisan, mărșăluitoarea Claudia Ștef a declarat că a primit și ea undă verde să concureze, suspendarea provizorie fiind revocată. ”Ridicarea suspendarii provizorie este tot provizorie până la terminarea cercetărilor făcute de către WADA asupra timpului de eliminare din organism a substanței, rezultat ce sunt convinsă că-mi va fi favorabil. Doresc să mulțumesc TUTUROR acelora care mi-au acordat prezumția de nevinovăție și mi-au trimis mesaje de încurajare în cea mai grea perioadă pe care am trăit-o!”, a menționat Ștef.