Ionescu versus Bălănescu

Maratonistul Marius Ionescu a revenit pe pistă!

Prima bătălie a ”războiului” dintre Ciprian Bălănescu și Marius Ionescu s-a terminat. A câștigat, așa cum era de așteptat, atletul, în 8 minute și 28 de secunde, triatlonistul terminând cursa de 3.000 de metri în 8 minute și 41 de secunde.

Cursa dintre cel mai bun triatlonist român, Ciprian Bălănescu, și cel mai bun maratonist român, Marius Ionescu, o întrecere amicală desfășurată în Portugalia, a avut un câștigător categoric, pe atletul de la CSM Ploiești. Cei doi sportivi au dus împreună două mii de metri (2.51, 2.50), dar Piciu a călcat accelerația în utlimul kilometru, dus în 2 minute și 47 de secunde, și a terminat cu aproximativ 80 de metri în față. Evoluția lui Marius Ionescu era de așteptat chiar dacă de ani buni s-a specializat pe maraton, pentru că cel mai bun timp al său, pe 3.000 de metri, chiar dacă datează din 2004, este de 8.00:86 (pace de 2.40 pe mie).

Ritmul mediu pe cei trei kilometri: 2.49 pe mie pentru Marius Ionescu și 2.53 pe mie pentru Ciprian Bălănescu.

”Încă mai am ceva viteză (râde). Acum, după fuga asta, parcă mi s-a făcut dor de niște curse scurte pe pistă. Dacă eram acasă cred că participam la campionatul național de sală”, ne-a spus Marius Ionescu aflat în cantonament în Portugalia. ”Sunt fericit că i-am adresat provocarea lui Marius. Fără ea probabil că nu aș fi reușit să bifez cel mai bun timp personal pe 3.000 de metri. Îți mulțumesc Marius!”, a spus Ciprian Bălănescu pe contul său oficial de facebook, acolo unde a postat și filmul cursei.

3km Challengesiiii….. filmul crazy challenge este aici! Sunt fericit ca i-am adresat provocarea de a alerga 3 km lui Marius V Ionescu. Fara aceasta provocare probabil ca nu as fi reusit sa bifez cel mai bun timp personal pe 3 km, de 8min41sec. Iti multumesc Marius! Ai toata stima si respectul meu! Felicitari pentru 8min28sec.

Posté par Ciprian Balanescu sur 17 février 2016