Marius Ionescu

Marius Ionescu, și ”iepure”, și ”cobai”, la Utrecht

Marius Ionescu a fost pacer pentru 22 de kilometri la maratonul de la Utrecht, concurs la care a fost și ”cobai” pentru o nouă ”tehnologie”. La feminin, cursa a fost câștigată de Maria Magdalena Velișcu, cu 3.01.31.

La 3 săptămâni de la Maratonul de la Sevilla, acolo unde a făcut barem pentru Campionatul European de Atletism, Marius Ionescu a reintrat în antrenament cu un ”semi”, unul altfel. A fost ”iepure” la maratonul de la Utrecht, pentru 22 de kilometri, având misiunea de a duce plutonul fruntaș cu un ritm de 3.16 pe mie. ”A mers bine, chiar foarte bine cât am fost în oraș, când am ieșit în afară frigul, dar mai ales vântul, a fost oribil. Ne-a rupt!”, a povestit Piciu, temperatura resimțită fiind de sub -6°C. Olteanul a purtat și două gadgeturi în această cursă, pe mâna dreaptă, o brățară și un dispozitiv de urmărire. ”Apartul care era sus pe braț a fost primit de la organizatori, era ceva pentru a urmări sportivii. Brățara e ceva nou. Se testează un sistem de comunicare între antrenori și sportivi. Ideea ar fi că unui anumit pace i se atribuie o lumină de o anumită culoare, iar la fiecare kilometru sportivul primește un feed-back de la antrenor/manager în care i se comunică ce ritm are în cursă prin semnale luminoase”, ne-a spus Ionescu. Global Sport Communication, agenție de manageriat, a mai încercat acest sistem luminos și la curse de pistă, ledurile fiind atașate de data asta nu unei brățări ci pe toată lungimea pistei. Lumina se aprindea în funcție de ce pace aveau sportivii raportat la pace-ul prestabilit, astfel că atât atleții cât și publicul știa dacă se aleargă în ritmul care trebuie.

Cursa feminină, disputată pe un vânt destul de puternic și temperaturi ale aerului aproape de 0°C a fost câștigată de Maria Magdalena Velișcu (3.01.31), care a ajuns la linia de finiș cu mai bine de 6 minute față de cea de-a doua clasată. Cursa masculină, a fost ”adjudecată” de Mohammed Nurdussein, 2.18.34. Altfel, la maratonul Limassol, Cipru, care a contat și pentru Campionatul Balcanic, a fost prezentă și Irina Constantinescu, însoțită de antrenorul Ioan Moisa, bucureșteanca nereușind să termine cursa. După cum a declarat pe pagina ei de Facebook, a fost nevoită să abandoneze pentru că și-a pierdut cunoștința. (foto: Arhivă Personală Marius Ionescu & Cluj-Napoca Marathon)