Marius Ionescu, la Nijmegen
Marius Ionescu, la Nijmegen

Marius Ionescu, locul I în Olanda, nou PB pe 20k

Marius Ionescu a participat pentru a treia oară la cursa de 20 de kilometri din Alphen aan den Rijn, acolo unde anul trecut a terminat pe primul loc după ce a alergat un record personal, 61.27. Acum, Piciu și-a îmbunătățit cel mai bun timp, câștigând cursa în 61 de minute și 10 secunde. Alexandru Corneschi a confirmat forma bună în care se găsește, venind pe poziția a doua, în 61:24.

ionesc-soare-corneschi-vanalphen20kTrei români au alergat azi la vanAlphen 20k, cursă de 20 de kilometri din Olanda: Marius Ionescu, Nicolae Soare și Alexandru Corneschi. Cei trei au fost împreună în cantonament în Portugalia, la Monte Gordo, cursa din Alphen aan den Rijn fiind un bun prilej de a vedea nivelul pregătirii de iarnă. Marius Ionescu se antrenează pentru Jocurile Olimpice de la Rio, Nicolae Soare pentru un maraton pe care îl va alerga în aprilie, unde vrea să facă baremul pentru JO, iar Alexandru Corneschi, pentru cursa de semimaraton de la Viena, unde vrea să prindă o poziție în lotul României care se va deplasa la Campionatul European de Atletism.

Marius Ionescu a terminat pe poziția a patra în 2014 (63.17), iar anul trecut a câștigat cursa după ce a alergat record personal (61.27).

Cei trei ”tricolori” au terminat în top 10, Marius Ionescu (61.10) și Alexandru Corneschi (61.24) ocupând primele două poziții de pe podium, iar Nicolae Soare, după o pauză din cauza unor probleme la stomac, probleme apărute la kilometrul 10, a trecut linia de finiș pe 9, în 64.01. Site-ul competiției a anunțat rezultatele oficiale, singura diferență mare fiind faptul că Nicolae Soare a terminat pe 9, în 64.01, și nu așa cum am anunțat inițial, locul 7, în 63.33. Alex Corneschi are timpul brut, 61.24, ce anunțasem noi neoficial, 61.23, fiind timpul net.