Plovdiv, Bulgaria
Plovdiv, Bulgaria

Maratonul Plovdiv, Bulgaria, la prima ediție

4shop.ro

În unul din cele mai vechi orașe din lume, Plovdiv, la poalele munților Rodopi, pe 24 aprilie 2016, va avea loc prima ediție a Maratonului Plovdiv.

Organizatorii invită alergătorii să participe la o cursă care va avea loc în cel mai vechi oraș locuit permanent din Europa, cu o istorie de peste 6.000 de ani: ”Atena, Roma, Ierusalim – toți știm aceste orașe, le recunoaștem măreția și gloria. Dar ce putem spune despre un oraș mai vechi decât toate, un oraș unde civilizația modernă Europeană s-a născut, un oraș contemporan cu Troia și Micene?”. Înregistrarea pentru maraton sau semimaraton, curse ce vor avea startul comun la ora 09.00, se poate face până pe 31 Martie și costă, 25 de euro – înainte de 15 februarie sau 30 de euro – din 16 februarie. Premiile pentru maratonul Plovdiv, cu timp limită de 5 ore, sunt generoase, sportivii de pe podium, atât la masculin cât și la feminin, urmând să primească 1.500 de euro, 1.000 de euro, respectiv 500 de euro, în ordinea clasării. Mai multe detalii pe site-ul oficial, marathonplovdiv.com.

Ofertă ”all-inclusive” pentru București

Organizatorii cursei de la Plovdiv anunță că pentru alergătorii din București, dar și din Istanbul, Belgrad, Salonic și Skopje, au pus la dispoziție o ofertă care, pentru 110 euro, include taxa de participare, transportul (microbuz/autocar) și o noapte de cazare la un hotel de trei stele. Singura condiție: să existe grupuri de cel puțin 12 participanți. Plovdiv, orașul celor 7 coline, este situat la aproape 400 de kilometri sud de București, la poalele munților Rodopi. A doua localitate din Bulgaria, după capitala Sofia, Plovdiv este un oraș mai vechi decât Atena și Roma, fiind și una dintre cele mai atractive din punct de vedere turistic destinații din Europa. În 2019, va fi capitala culturală europeană. (foto: en.peopleandcountries.com & marathonplovdiv.com)

Traseu maratonul Plovdiv
Traseu maratonul Plovdiv