Probleme medicale la un maraton din China
Probleme medicale la un maraton din China

Maratonul cu cei mai mulți răniți: 12.000 de accidente!

Medicii prezenți la o cursă de maraton disputată în Qingyuan au fost nevoiți să intervină de 12.000 de ori, majoritatea accidentelor fiind minore. 10.000 de spasme musculare, 1.700 luxații, 17 persoane la spital, 5 dintre ei în stare gravă.

Nebunie la un maraton cu peste 20.000 de participanți din sudul Chinei, la Qingyuan. Medicii au fost nevoiți să acorde primul ajutor de peste 12.000 de ori anunță people.cn, ediția în engleză. Printre motivele pentru care s-a intervenit: spasmele musculare, cârcei, luxații, probleme cardiace sau respiratorii. Un oficial local a declarat că cifra reprezintă numărul total de intervenții, unele persoane necesitând ajutorul doctorilor de mai multe ori. Sportul de masă și cursele de alergare primesc un mare imbold din partea guvernului comunist, anul trecut având loc 134 de curse în China, față de numai 51 în 2014. (poze: people.cn)

Au mâncat săpun în loc de batoane energizante!

Același ziar din China a dezvăluit că mulți dintre participanți au mușcat dintr-un săpun pe care l-au primit la final crezând că sunt batoane energizante, mulți dintre ei dându-și seama că nu e comestibil doar după ce au gustat. ”E greșeala noastră. Ambalajul semăna cu cele în care sunt batoanele”, au transmis organizatorii.

china-maraton