Familia Dragomir, Liliana și Călin

Liliana Dragomir se pregătește pentru Mondiale

4shop.ro

Liliana Danci, acum Dragomir, după ce s-a căsătorit cu Călin, nepotul antrenorului ei, a trecut peste ratarea calificării la Rio și peste problemele de sănătate și a reluat pregătirea, scopul fiind participarea la Campionatul Mondial de Atletism (5-13 august, Londra), la maraton.

Familia Dragomir, Liliana și CălinA ratat cu 15 secunde baremul pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Rio, o dezamăgire peste care oricine ar trece cu greu. Dar, chiar dacă anul 2016 a supărat-o pe plan sportiv, Liliana Danci a ”câștigat” în altă parte. 🙂 S-a căsătorit cu Călin Dragomir, invitații au petrecut până când s-au ivit zorii următoarei zile… ”A fost frumos. A trebuit însă cu numai două zile înainte de nuntă să-mi cumpăr altă încălțăminte. După al doilea maraton de anul trecut, cel de la Stockholm, mi-au căzut 2 unghii, cele de la degetele mari. Din cauza asta nu puteam să stau în pantofii pe care îi luasem inițial. Mi-am luat alții mai lejeri!”, povestește râzând, fericită, Liliana. ”Mă antrenez să ajung la Mondiale și apoi la Tokyo. Și mă gândesc, normal, apoi, și la un copil”, adaugă sportiva cu origini ucrainene.

Liliana Dragomir este una din cele cinci finaliste Romanian Running Awards, premiile 4run.ro energizate de GoldNutrition, la categoria ”Maraton”. Puteți alege cea mai bună maratonistă din România, ca de altfel și pe cei mai buni sportivi de la celelalte categorii – sprint, semifond, fond, alergare montană, ultramaraton, triatlon, orientare – începând cu 5 decembrie. De asemenea, în această perioadă vom efectua și două trageri la sorți în care vom acorda cititorilor 4run.ro ”kit-uri de cursă” de la GoldNutrition.

Liliana Dragomir nu-și reține sentimentele când vorbește de cele 15 secunde care i-au barat calificarea la Jocurile Olimpice de Rio, prima ediție la care ar fi participat. ”Nu ar fi fost așa dureros dacă aveam un timp cu 2 minute mai mult decât baremul (n.r. – 2.45.00), dar au fost doar 15 secunde. Trec greu ratările din acest an, chiar dacă a fost un sezon bun, am făcut record personal la maraton. Din fiecare eșec, fiecare pas înapoi, învăț câte ceva”, ne-a spus fondista antrenată de Cristian Dragomir.

Citește și articolul Liliana Danci, ucraineana cu inimă de româncă

Dragomir Cristian, alături de Liliana Danci, Loredana Cimpoieru și alte atlete de la Caransebeș

Sportiva de la Caransebeș a alergat la maratonul de la Viena în 2 ore, 45 de minute și 15 secunde, foarte aproape de baremul pentru Rio. A încercat după o lună, să facă din nou standardul de calificare, dar s-a dovedit o misiune imposibilă, a trecut linia de finiș de la Stockholm după 2 ore, 53 de minute și 59 de secunde. ”Până nu-mi bat recordul numai la el mă gândesc. După ce am ratat calificarea la Rio, după cursa de la Viena, Călin, soțul meu, mi-a zis, ”Gata, acum ne gândim la Mondiale!”, ne spune atleta susținută de Isostar, în timp ce din vocea ei se simte încrederea că va putea ajunge la competiția de la Londra.

Citește și articolul Liliana Danci, la 15 secunde de Rio!

”Se simte bine, s-a recuperat, din primăvară începem și concursurile. Ne gândim la participare la Campionatul Mondial, la maraton bineînțeles. Sănătoasă să fie, va avea un an plin!”, a adăugat antrenorul Cristian Dragomir, făcând referire la problemele din talpă pe care sportiva le-a avut în acest an.