Leonard Mitrica, 2.26.21 pe 42 de kilometri și 195 de metri. Pe plat!

Leonard Mitrica este un alergător montan de top, dar se pare că ”funcționează” bine și pe asfalt. Leo a terminat în 2.26.21 maratonul din cadrul Jocurilor Mondiale Militare, un timp cu 4 minute mai bun decât al campionului național al probei.

Leonard Mitrica a participat la cursa de maraton din cadrul Jocurilor Mondiale Militare, acolo unde a terminat pe locul 31 (este prima lui cursă pe această distanță). Dar nu poziția este importantă, ci timpul, 2.26.21, cu 4 minute mai bun decât timpul campionului național al probei, Sorin Mîneran (în acest an la CN Maraton din București). Chiar dacă cursele au fost alergate în condiții diferite, pe trasee diferite, în locații diferite, comparația merită făcută pentru a scoate în evidență ”cronometrul” lui Leo (un timp mai bun cu 1m30 decât PB-ul lui Mîneran). De ce? Pentru că Leonard Mitrica este un alergător montan, anul acesta, printre alte rezultate foarte bune, fiind și campion național de ultramaraton montan dar și vice-campion național la alergare montană lungă distanță. La fete, prima româncă, pe locul 21, a fost campioana națională de maraton, Ionela Puia, 2.52.55, un timp scos la 2 săptămâni după ce a alergat 2.55.45 la București.

Timpul lui Leonard Mitrica reprezintă al doilea ”cronometru” al anului pe distanța maratonului, doar Alexandru Corneschi fugind mai repede în 2019, 2.18.12, la Berlin.

Este pentru a doua oară în acest an când alergătorii montani arată că pot fugi bine și pe plat, pe asfalt, asta după ce Cristian Moșoiu a alergat 3.06.43 pe 50 de kilometri, record național.

Povestea lui Leonard Mitrica, aici

9 medalii pentru Armata Română, în China

Delegația Armatei Române la Jocurile Mondiale Militare va reveni în țară cu 9 medalii, la disc Alin Firfirică luând aur, iar la orientare în alergare, Ionuț Zincă, bronz. Ceilalți medaliați: Eugen Pătru (bronz, tir cu arcul), Adrian Buhaniuc și Nechita Claudia (bronz, box), Ana Popescu (argint, scrimă), Andrei Dukov și Șeicariu Suzana (argint, lupte).

Nu mă așteptam sincer să termin sub 2h30. Am plecat destul de rezervat, accelerând pe ultimii 10 km. Sincer, am simțit o stare de recunoștință si bucurie că am avut ocazia să alerg la o competiție de nivelul acesta și să reprezint România la un concurs militar

Leonard Mitrica, într-o discuție cu colonelul Mădălin Hîncu, șeful Centrului de Pregătire Montană Predeal

foto: Armata României