La Iași, ultima ”etapă” din ”Școala Alergării” de Robert Hajnal

Robert Hajnal continuă turneul de workshopuri ”Școala Alergării”, ultima etapă urmând să aibă loc la Iași, pe 23 februarie.

La 29 de ani, ultramaratonistul Robert Hajnal a surprins în 2018 lumea alergării mondiale, după ce a terminat pe locul 15 Campionatul Mondial de Ultra, cu obținerea locului 2 la UTMB. Rezultatul reprezintă cea mai mare performanță din cariera lui de până acum, după cum chiar el spune. 

Workshopurile Școala Alergării sunt dedicate alergătorilor amatori care vor să își îmbunătățească performanțele sportive la cursele pe distanțe scurte, medii sau lungi. Aceștia învață cum să abordeze alergarea astfel încât să se poată antrena eficient pentru a-și atinge obiectivele propuse minimizând, în același timp, riscul accidentărilor, explică organizatorii. Deși alergarea e un sport foarte popular și e practicat la o scară din ce în ce mai mare în România, mulți alergători amatori nu își pot concepe un program eficient de antrenament și se confruntă cu probleme precum: accidentări, informații nestructurate și nepotrivite, lipsa motivației sau a unui obiectiv concret, plan de antrenament nestructurat și nepersonalizat.

În cele 3 ore cât durează un workshop, participanții – alergători la început de drum sau deja mai experimentați, află care sunt principiile și tipurile de antrenament pe care le pot pune în practică pentru a-și organiza singuri și eficient antrenamentele. O parte a workshopului e dedicată aprofundării metodelor prin care se pot evita accidentările – o problemă cu care se confruntă majoritatea alergătorilor.

După ce au fost deja ținute la București, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Craiova, Sibiu și Târgu Mureș, ultima etapă va fi la Iași.

Robert Hajnal: “În decurs de 5 ani de zile 80% dintre alergători suferă o accidentare. Cu alte cuvinte, dacă ai alergat anul acesta la Ecomaraton, peste 5 ani majoritatea alergătorilor cu care ai luat startul vor fi suferit cel puțin o accidentare. Te aștept să afli cum am reușit eu să alerg mii de kilometri fără să mă accidentez și să îți împărtășesc din drumul parcurs în transformarea din alergătorul superficial de acum 6 ani într-unul dintre cei mai bine pregătiți alergători din România la momentul de față. Sunt convins că informația din workshop te va ajuta și pe tine să te transformi și să evoluezi”

Detalii, pe trailrunningacademy.com/ro/scoala-alergarii/

Comunicat de Presă