Isaiah Kiplagat
Isaiah Kiplagat

Kenyenii, în genunchi! Conducerea, suspendată!

Tăvălugul neregulilor a ajuns și în atletismul kenyan! Comisia de Etică a IAAF a decis suspendarea pentru 180 de zile a trei oficiali de rang înalt ai Federației de Atletism de la Nairobi: președintele Isaiah Kiplagat, vice-președintele David Okeyo și contabilul Joseph Kinyua.

Curățenia trebuie făcută și în atletismul kenyan. Cu 43 de cazuri de dopaj în ultimii trei ani și cu nereguli financiare în ce privește contractul de sponsorizare cu o firmă de echipament sportiv, oficialii federației din Nairobi au de ce să-și facă griji. Chiar dacă șefii forului african continuă să declare că nu există probleme, Comisia de Etică a IAAF a decis să suspende conducerea organizației, pe președintele Isaiah Kiplagat (poza: twicsy.com), vice-președintele David Okeyo și pe contabilul Joseph Kinyua, atât din funcțiile avute la IAAF cât și în propria țară. Kiplagat mai este cercetat și pentru că ar fi primit două mașini de lux de la Federația de Atletism din Qatar. De investigație se ocupă un fost șef al procuraturii din Kenya, Sharad Rao.

Soții Stepanov nu au regrete

Specialista de 800 de metri, Yulia Stepanova, și soțul ei, fostul agent anti-doping al Agenției Anti-Doping din Rusia, Vitaly Stepanov, care stau ascunși undeva în Germania, au declarat că nu au niciun regret pentru că au dezvăluit neregulile din atletismul rus fapt ce a dus până la urmă la suspendarea fostului stat sovietic de la toate competițiile atletice. ”Știam că am dreptate, nu aveam nevoie de un raport care să-mi arate asta. Oamenii pot avea valori false, pot avea un instinct de animal sau pot fi oameni”, a spus Vitaly pentru Sunday Times.